Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Молодь занепокоєна долею свого першого робочого місця

21 вересня 2007 - 15:49

Близько сотні молодих людей - представників молодіжних та студентських організацій, представники центрів зайнятості, головного управління праці та соціального захисту населення, управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації, депутати облради взяли участь у обговоренні проблем працевлаштування молоді під час круглого столу, який проведено в рамках всеукраїнської молодіжної акції „Моє перше робоче місце”.

- Якщо спитати молоду людину, чого вона хоче від держави для нормального життя, природно, коли вона назве роботу, як механізм самореалізації та заробітку, а також житло, - зазначив заступник начальника управління у справах сім'ї, молоді та спорту ОДА Ігор Мєщан, відкриваючи захід.

Однією з нагальних проблем у працевлаштуванні молоді учасники круглого столу назвали невиконання норм „Закону України про перше робоче місце”, який був прийнятий в 2004 році та мав вступити в дію минулого року. Згідно закону, держава гарантує молодим фахівцям низки професій перше робоче місце, сплачуючи протягом двох років їм зарплатню замість роботодавця, у якого вони працюватимуть цей час. На жаль, дотепер закон не діє. Його необхідно модернізувати та негайно вводити в дію, - наголошували промовці.

Перелік професій молодих спеціалістів, роботу яких ,згідно закону, держава протягом двох років дотуватиме роботодавця, мусить насамперед містити високотехнологічні професії, - висловив власне бачення осучаснення закону депутат облради Василь Хвостак. Тоді державні дотації роботодавцям, які працевлаштовуватимуть молодь, перетворяться на інвестиції в розвиток економіки України.

Щоб виправляти на ринку праці дисбаланс, викликаний надмірною підготовкою спеціалістів гуманітарних професій і нестачею фахівців технічних спеціальностей, необхідно поліпшити профорієнтаційну роботу серед шкільної молоді. А для цього необхідна участь у подібних заходах представників Міністерства освіти та науки України, - зазначалось під час круглого столу.

- Всі висловлені сьогодні пропозиції будуть обов'язково враховані, - пообіцяла наприкінці засідання спеціаліст відділу сприяння працевлаштуванню молоді Департаменту молодіжної політики Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту Марія Василенко.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області