Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Запорізькі діти втілили свої мрії у художніх образах

8 грудня 2016 - 13:59

Запорізькі діти втілили свої мрії у художніх образах

7 грудня в Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці було підбито підсумки обласного конкурсу образотворчого мистецтва серед учнів шкіл естетичного виховання „Палітра дитячих мрій”. Цей конкурс традиційно  організовує  Департамент культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної держадміністрації.

Для участі у конкурсі надійшло 445 творчих робіт учнів початкових спеціалізованих навчальних закладів області. До складу журі увійшли керівники дитячих художніх шкіл, фахівці обласного методичного центру культури і мистецтва та Департаменту культури, туризму, національностей та релігій. Роботи дітей були розподілені на три вікові категорії у номінаціях – „живопис”, „графіка”, „декоративно-ужиткове мистецтво”.

Юні художники зобразили власні мрії – як вони подорожують, спілкуються з друзями, грають з реальними та фантастичними тваринами. Мріють діти також про професії, які вони хочуть опанувати, про великі дружні родини, про зустрічі із казковими персонажами та героями популярних книг, фільмів, мультфільмів.  Світ дитячих мрій безмежний - дехто хоче прогулятися веселкою, обійняти сонечко.

Голова журі  Олександр Жолудь, директор Запорізької дитячої художньої школи, член Запорізької організації Національної Спілки художників України та інші члени журі відзначили високий професійний рівень викладання в школах, який дозволив дітям створити яскраві, майстерні картини та вироби. На конкурс надійшло так багато гарних, яскравих, виразних творів, що членам журі нелегко було обрати найкращі роботи. За підсумками конкурсу переможців буде нагороджено дипломами.

Читайте також