Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У проекті Державного бюджету на 2008 рік зафіксовано 22 млрд. гривень, які планують виділити на потреби села

14 вересня 2007 - 15:32

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Віктор Слаута під час наради з питань розвитку АПК Запорізької області, у якій взяли участь виконуючий обв'язки голови облдержадміністрації Валерій Черкаска, заступник голови обласної ради Леонід Анісімов, а також керівники місцевих органів влади та агропромислових підприємств регіону.

За словами посадовця, Уряд у 2008 році планує спрямувати кошти не лише на розвиток аграрного виробництва, а й соціальної сфери села. Зокрема, близько 1 млрд. грн. мають виділити на будівництво житла для вчителів, лікарів та працівників культури, які мешкають на селі. Безпосередньо на розвиток соціально-культурної сфери заплановано виділити 1 млрд. 100 тис. грн. Також згідно з проектом Держбюджету у 2,5 рази збільшується загальний обсяг видатків, які планують спрямувати на кредитування молодих сімей – забудовників нового житла.

Крім цього Віктор Слаута повідомив, що на засіданні Кабінету Міністрів, яке відбудеться 19 вересня, повинні розглянути та ухвалити Програму підтримки розвитку українського села до 2015. У ній буде сформульовано пріоритетні напрямки розвитку агропромислового комплексу держави.

Віктор Слаута переконаний, що позитивні результати, які нині демонструє вітчизняна економіка, є надійною передумовою для вирішення нагальних проблем аграріїв. Він, зокрема, наголосив, що у 2008 році Уряд планує продовжити термін впровадження спеціального режиму оподаткування, що позитивно було сприйнято учасниками наради.

Також посадовець зазначив, що буде наполягати на продовженні ще на один рік терміну мораторію на продаж землі. Слаута впевнений, що це питання потребує більш ретельного і комплексного вивчення, а також внесення відповідних змін до законодавства. За його словами, сьогодні ще зарано говорити про формування в Україні ринку землі. Втім посадовець сподівається, що Україна скористається досвідом Голландії, яка, зокрема, ввела законодавчі обмеження щодо продажу землі іноземцям.

Загалом віце-прем'єр-міністр запевнив сільгосптоваровиробників області, що ближчим часом вони нарешті відчують реальну підтримку з боку держави. А сьогоднішню зустріч він назвав надзвичайно важливою і продуктивною, оскільки мав можливість почути чимало пропозицій та зауважень щодо реалізації державної аграрної політики.

 

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області