Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Осінній призов – на старті

13 вересня 2007 - 14:10

Понад 1400 призовників заплановано відправити з обласного збірного пункту в рамках осіннього призову 2007 року, - повідомив на сьогоднішній нараді з питань організації призову голова обласної призовної комісії, перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний.

Звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, які відслужили встановлений строк, буде проведено з 8 жовтня по 30 листопада. Формування команд молодого поповнення на обласному збірному пункті та їх подальшу відправку до військових частин заплановано провести з 15 жовтня до 27 листопада, повідомлено на сьогоднішній нараді. Щодо розподілу призовників між різними військовими формуваннями: лави Збройних Сил України поповнять 1040 жителів Запорізької області, ще 300 призовників будуть нести строкову службу в підрозділах внутрішніх військ МВС, 40 - у підрозділах Державної спеціальної служби транспорту (залізничні війська), 20 – Державної прикордонної служби, 15 призовників нашого регіону будуть направлені для проходження служби в окремому Президентському полку.

- Забезпечити у повному обсязі осінній призов 2007 – це наш конституційний та громадянський обов'язок, - наголосив Олександр Бережний. Посадовець підкреслив необхідність виконати не лише кількісні, а й витримати якісні показники щодо здоров'я, освітнього рівня й морально-етичних якостей призовників. Так, за словами виконуючого обов'язки військового комісара обласного військкомісаріату Давида Моіна, цього року з лав Збройних сил демобілізовано 14 призовників, які за станом здоров'я не були придатні до військової служби і не повинні були опинитись в армії. Визнання восьми з них придатними до строкової служби відбулось з вини медичних комісій, заявив військовий.

Окрім цього, призовники, які не мають базової загальної середньої освіти, мають низькі моральні та ділові якості, перебувають на обліку в органах внутрішніх справ стосовно приводів за антисуспільну поведінку, зловживання алкоголем чи наркотиків, мають два та більше хронічних захворювання до лав Збройних сил України та інших військових формувань направлятись не будуть, запевняє Міноборони.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області