Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Картини кримськотатарських художників стали творчим служінням народові

2 грудня 2016 - 13:24

1 грудня у Центрі національних культур Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки урочисто закрилася виставка кримськотатарських художників  Мелітополя.

Відбулася зустріч із авторами картин Еміне Радієвою, Нурі Планджиєвим та Рустемом Абдурахмановим. Окрім них свої картини виставляв у Запоріжжі й  Наріман Сейдалієв - інженер, волонтер, який підтримує воїнів АТО та учасників блокади Криму.

З усіх учасників виставки професійним художником є Рустем Абдурахманов - директор Мелітопольської дитячої художньої школи. Його графіка викликала захоплення у всіх глядачів та найтепліші слова у книзі відгуків.  Еміне Радієва,  Нурі Планджиєв та Наріман Сейдалієв підкорили глядачів своїми емоціями на яскравих полотнах. 

Керівник Центру національних культур "Сузір'я" Ольга Назаренко розповіла, що ця виставка стала не лише мистецькою акцією, вона проходила на знак підтримки кримськотатарського народу. 

Представники різних національно-культурних товариств Запоріжжя поділилися своїми емоціями та враженням від картин. Імам Запорізької області, керівник Ісламського культурного центру «Віра» Мухаммад Мамутов відзначив, що своїм талантом художники допомагають власному народові і багато роблять на користь нашій країні. Голова Запорізького центру татарської культури "Алтин Ай" Ряхіма Ахмерова розповіла про братні стосунки із представниками кримськотатарського народу. Саме під час спільного святкування Сабантую у Запоріжжі виникла ідея показати картини мелітопольських художників у Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці.

Нагадаємо, до Запоріжжя на святкові заходи вже неодноразово прибувають гості з Мелітополя, зокрема й артисти народного кримськотатарського ансамблю пісні і танцю "Гюзель-кирим" з ПК ім. Т.Г Шевченка. Їхні яскраві танці прикрасили відкриття цієї виставки, запоріжці часто бачать їх на святкових сценах.

Наступним заходом у Центрі національних культур "Сузір'я" стане відзначення 20-річного ювілею Запорізького центру татарської культури "Алтин Ай" – 3 грудня о 12 години.

Читайте також