Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дитина чекає на вас, врятуйте її від сирітської долі

11 вересня 2007 - 12:10

Начальник служби у справах неповнолітніх ОДА Антоніна Заіц на брифінгу в прес-центрі облдержадміністрації оприлюднила результати реалізації в області загальнодержавної програми «Дитина чекає на вас, врятуйте її від сирітської долі» та повідомила про плани щодо створення двох соціальних гуртожитків для дітей-сиріт у Мелітополі та Запоріжжі.

- Метою реалізації програми «Дитина чекає на вас» ми вбачаємо активізацію процесу з усиновлення дітей громадянами України, - підкреслила Антоніна Заіц. - Адже саме сімейні форми виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сьогодні визнані найпрогресивнішими.

За інформацією служби у справах неповнолітніх ОДА за вісім місяців поточного року в нашій області створено 27 прийомних сімей та 1 дитячий будинок сімейного типу для дітей зазначених категорій, усиновлено 113 малюків, а право на усиновлення мають 1746 дітей.

Стосовно подальшої долі дітей-сиріт, начальник служби у справах неповнолітніх ОДА зазначила, що вже у наступному році за ініціативою Президента України Віктора Ющенка студентам-сиротам будуть у два рази підвищені стипендії. Також йшлося про те, що держава опікується проблемою забезпечення їх житлом. Саме тому в області реалізується програма із створення соціальних гуртожитків, в яких проживатимуть діти-сироти - випускники інтернатних закладів віком від 15 до 23 років. Один з таких гуртожитків планується відкрити в Мелітополі вже у першому кварталі 2008 року, а другий – у Запоріжжі у 2009 році.

 

 

Управління інформації і зв'язків з громадськістю

Читайте також

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області