Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

День Ємену у центрі національних культур „Сузір’я”

1 листопада 2016 - 08:57

29 жовтня за участю директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної держадміністрації Владислава Мороко у центрі національних культур „Сузір’я” обласної універсальної наукової бібліотеки відбулося свято „День Ємену в Запоріжжі”.

Про свою рідну країну гостям свята розповів голова організації „Єменський молодіжний благодійний фонд „Віра в Україні” Абдулла Аль-Махвіті. Він ознайомив присутніх із прекрасними краєвидами та цікавими історичними пам’ятками, із традиціями народів, які населяють Ємен. Керівник центру національних культур „Сузір’я” Ольга Назаренко розповіла, як у центрі проходять уроки школи арабської мови та східної культури.

Щирі слова привітань прозвучали від керівника Запорізького центру татарської культури „Алтин Ай” Ряхіми Ахмерової, голови  Арабського центру в Запоріжжі Науфаля Хамдані. Гості свята відзначили, що діяльність „Єменського молодіжного благодійного фонду” направлена на благо миру в Україні та в арабському світі, багато важить для взаєморозуміння та дружніх стосунків між різними народами.

Студія арабського танцю „Басіма” подарувала усім присутнім граційні східні хореографічні мініатюри, також під час свята пройшла дегустація традиційних єменських страв із екзотичними приправами.

Директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної держадміністрації Владислав Мороко високо оцінив діяльність національно-культурних товариств Запорізької області:

- Культурну роботу, яку проводять наші національні товариства, важко переоцінити. Днями ми побували з концертною програмою у наших бійців – обличчя наших воїнів, які добу тому вийшли з бою, світлішали, коли вони дивилися на східні, ромські танці... Під час такого цивілізаційного зламу, в якому зараз опинилася Європа, ми маємо бути готовими сприймати незнайомі нам культури виважено, із розумінням. Ми маємо знайомитися із культурою один одного, щоб не було проблем із порозумінням як на рівні держав, так і на особистому рівні. Хочу звернутися до керівників арабських, тюркських культурних товариств – давайте створимо у нашій обласній універсальній науковій бібліотеці наукову лабораторію сходознавства. Це може стати початком великої справи у вивченні культури Сходу, у створенні рекомендацій для держави. Ми дуже вдячні за підтримку, яку останні два роки надають нам арабські держави. 

Читайте також