Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко занепокоєний станом матеріального забезпечення робочих груп обліку виборців

17 серпня 2007 - 16:50

Про це голова облдержадміністрації повідомив очільника ЦВК Володимира Шаповала під час селекторної наради з питань організації роботи окружних виборчих комісій територіальних виборчих округів з підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України 30 вересня 2007 року.

Євген Червоненко озвучив спільну думку голів районних державних адміністрацій області, які прагнуть уникнути будь-яких звинувачень у зловживаннях та корупції, у порушеннях чинного законодавства при організації проведення позачергових виборів народних депутатів України. Адже згідно з п.1 статті 48 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: «Витрати на підготовку і проведення виборів депутатів здійснюються виключно за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на підготовку та проведення виборів депутатів».

«Але таких коштів районні державні адміністрації не одержували», - підкреслив Євген Червоненко .

Як наслідок, органи місцевої виконавчої влади є заручниками у вирішенні комплексу проблем, що виникають у роботі робочих груп обліку виборців. Зокрема, наразі відсутній механізм компенсації витрат, які понесуть райдержадміністрації на придбання паперу і витратних матеріалів для комп'ютерної та копіювальної техніки, інших товарів (послуг) для належного забезпечення виконання завдань, покладених на районну робочу групу по складенню та уточненню списків виборців. Це пов'язано з тим, що у видатках на утримання райдержадміністрацій не передбачено кошти на проведення позачергових виборів до Верховної Ради України.

Саме тому глава області звернувся до Центрвиборчкому із проханням сприяти у вирішенні питання щодо матеріального забезпечення роботи робочих груп обліку виборців за рахунок коштів Державного бюджету України.

 


Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області