Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко: «Де хороший господар, там і успіхи»

17 серпня 2007 - 09:22

Керівник області на власні очі переконався, що там, де живуть і працюють справжні господарі, справи йдуть добре.

Місцевий сільськогосподарський виробничий кооператив один з кращих в районі за всіма показниками. Сім років очолює його колишній вчитель В'ячеслав Курленков.

У власності господарства – 3 тисячі гектарів землі, з них ріллі – 2,8 тис. га. Середньо-облікова чисельність працюючих – 69 чоловік, середньомісячна заробітна плата штатного працівника одна з найвищих в районі – 740 грн. (у 2007 році зросла на 60%). Господарство фінансово стійке і прибуткове. За минулий рік отримано понад 790 тис. грн. прибутку, рентабельність виробництва – 28,7% у т.ч. у рослинництві - 40%. Виплата по орендній платі за землю проводиться своєчасно і в повному обсязі.

За останні два роки у господарстві повністю оновлено машинно-тракторний парк. Євген Червоненко, сівши за кермо комбайну, переконався, що техніка надійна і перспективна. А потім поцікавився у керівника господарства, як йому вдалося здійснити здавалося б нездійсненне – за такий короткий проміжок часу оновити техніку, навчити нею користуватись не лише молодь, а й зрілих хліборобів. Відповідь була короткою. Тут працюють за всіма програмами, які дають пільги сільгоспвиробнику, як державними, так і обласними. Село – це теж бізнес. І його майбутнє за інтенсифікацією.

Відвідав голова облдержадміністрації і місцеву школу, подарувавши учням музичний центр. Вразив своєю охайністю Євгена Червоненка місцевий дитячий садок та сільський фітнес-клуб. Керівник області гадав, що подібний можна бачити лише в столиці чи іншому великому місті.

За рахунок коштів у належному стані і сільський будинок культури, реконструйовано пам'ятник загиблим у Великій Вітчизняній війні жителям, багато з яких були німцями за національністю. Село свого часу заснували меноніти. Історію не переписують. І це найбільше вразило Євгена Червоненка, який свято переконаний, що без пам'яті минулого, немає майбутнього. У книзі почесних відвідувачів школи Євген Червоненко побажав учням бути гідними громадянами свого краю, своєї країни.

«З такими господарствами і господарями у нашої держави є завтрашній день»,- підсумував голова ОДА і пообіцяв сельчанам нагородити керівника їхнього сільгоспкооперативу до Дня незалежності України медаллю «За розвиток Запорізького краю».

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області