Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Зміцнити обнадійливу тенденцію народжуваності

14 серпня 2007 - 14:31

Реалізація соціальних ініціатив Президента України щодо збільшення розміру допомоги при народженні дитини сприятиме зміцненню тенденції щодо збільшення народжуваності в нашій державі, - впевнений начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Віктор Панкратов.

Як розповів посадовець на брифінгу в облдержадміністрації, в Україні після запровадження виплати допомоги при народженні дитини спостерігається обнадійливе зростання народжуваності. Так, порівняно з 2005 роком, в першому півріччі 2007 в Україні народжуваність зросла на 8%, в Запорізькій області минулого року малюків народилося на 9,8% більше, аніж у 2005 році. В абсолютних цифрах картина виглядає таким чином: в 2005 році в нашій області народилося 15862 немовля, минулого року – 17421, а в першому півріччі 2007 року кількість новонароджених склала 8187 осіб.

- Ініціатива Президента щодо збільшення допомоги при народженні другої та наступної дитини з 8500 гривень до 15 тисяч зміцнить цю позитивну тенденцію, - впевнений Віктор Панкратов. За його відомостями, станом на 1 липня 2007 року, одноразову допомогу при народженні дитини в області отримують 16 тисяч сімей. Перша виплата складає 3400 гривень Сума, що залишилась виплачується пропорційно протягом 12 місяців. Відповідно до діючого порядку, виплати допомоги при народженні дитини здійснюються вчасно, заборгованість відсутня. Соціальними інспекторами зафіксовано лише поодинокі випадки нецільового використання допомоги при народженні.

Фахівці органів праці та соціального захисту населення також підкреслюють необхідність збільшення оплати праці співробітників бюджетних установ, на чому наголошує і Глава держави в своїх соціальних ініціативах. Так, середня зарплатня 80 тисяч працівників галузі охорони здоров'я, освіти, культури Запорізького краю складає 700-800 гривень на місяць (середньомісячна зарплата по області у червні 2007 року становила 1390,9 гривень). Віктор Панкратов наголосив, що запровадження вже у 2008 році у повному обсязі «єдиної тарифної сітки», як це пропонує Президент України, збільшить зарплатню бюджетникам в середньому на 58%. Особливо це позначиться на оплаті праці висококваліфікованих працівників, зарплатня яких в певних випадках зросте вдвічі-втричі.

Загалом середня зарплатня в області у червні 2007, порівняно з червнем 2006 року, зросла на 26,1%. За її рівнем наш край посідає четверте місце серед регіонів України, поступаючись лише столиці, Донецькій та Дніпропетровській областям.

 

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області