Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Через взаємопорозуміння до спільного добробуту

2 серпня 2007 - 16:25

З 18 чеських земляцтв, які існують в Україні, найбільш активно працює чеська діаспора в Запорізькій області, відзначив на сьогоднішній зустрічі із заступником голови облдержадміністрації Миколою Фроловим Генеральний консул Чеської республіки у місті Донецьк Антонін Мургаш.

- Між нашими народами завджи панувало взаємопорозуміння. Напевне тому в нашій спільній історії немає жодних неприємних подій. Навпаки, в спільному минулому й сьогоденні Україну та Чехію багато чого об'єднує, - зазначив Микола Фролов. Безперечно, таким об'єднавчим фактором є одна з найбільших в Україні (близько тисячі чоловік) чеських діаспор. Чеським осередком в нашій області є село Новгородківка Мелітопольского району, де діє одне з трьох товариств чеської культури на Запоріжжі.

Незважаючи на ознайомчий характер візиту чеського дипломату, на спільній зустрічі сторони окреслили можливі сфери співробітництва між Запорізької областю та Чехією. Враховуючи те, що більшісь трамваїв обласного центру вироблено свого часу на чеських підприємствах, цілком можливою виглядає співпраця в галузі транспортного машинобудування. Також Микола Фролов звернув увагу гостя й на те, що наша область має понад 250 кілометрів морського узбережжя, яке майже не освоєне іноземними інвесторами, а також на необхідність пожвавлення гуманітарної співпраці запорізьких та чеських вищих навчальних закладів.

В свою чергу, дипломат наголосив на непересічній важливості, яку приділяє його країна співпраці з Україною, підкресливши, що по три дипломатичних представництва в державі Чеська республіка має лише в Німеччині, Росії, США та віднедавна і в Україні.

- Я впевнений, що свій перший візит, орієнтовно наприкінці вересня – початку жовтня, новий посол Чехії в Україні здійснить до південного сходу вашої держави - Донецька, Дніпропетровська, Запоріжжя, - запевнив Антонін Мургаш.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

(.doc, 21Kb)

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни