Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Санепідемслужба закликає: не купуйте на стихійних ринках

24 липня 2007 - 15:36

З семи спалахів харчових отруєнь, які були зафіксовані в Україні у першому півріччі 2007 року, жоден не стався в Запорізькій області.

Це результат спільних дій органів влади і місцевого самоуправління, - зазначив головний державний санітарний лікар Запорізької області Анатолій Севальнєв, підбиваючи підсумки роботи облСЕС за перше півріччя поточного року на брифінгу в облдержадміністрації.

За півроку санітарно-епідеміологічними службами області було знято з реалізації більше 34 тонн продуктів харчування, а за порушення санітарних норм і правил відсторонено від роботи 2010 чоловік.

Загалом за цей час санепідслужбою було відібрано 17,5 тисяч проб продуктів харчування, питної, річкової і морської води; 6,3 тисяч проб атмосферного повітря, що на 20% більше, аніж за аналогічний період минулого року.

Один з важливих напрямків роботи санслужби - боротьба зі стихійними звалищами. Головний санлікар області констатував, що кількість звалищ, які щороку фіксуються навесні, не зменшується. Так, на початок цього року в області було зафіксовано 532 стихійні звалища, з яких ліквідовано близько 400. Однак досвід показує, що після чергової зими ці „проліски” з'являться знову. Лише підняття рівня самосвідомості жителів регіону допоможе остаточно розв'язати цю проблему, впевнений фахівець.

Як розповів Анатолій Севальнєв, загалом у поточному році спостерігається зростання на 61% захворювання на гострі кишкові інфекції. За кількістю випадків цього захворювання перед ведуть Запоріжжя, Мелітополь, Енергодар та Василівський район, що, ймовірно, пов'язано з великою кількістю об'єктів стихійної торгівлі на цих територіях. Санлікар закликав населення утриматись від купівлі товарів на стихійних ринках, щоб не ризикувати здоров'ям.

Торкаючись питання забруднення промгігантами повітряного басейну обласного центру, Анатолій Севальнєв повідомив, що найчастіше повітря у Запоріжжі псують викиди пилу, фенолу, окислів азоту та вуглецю. На думку спеціаліста, для розв'язання екологічних проблем регіону сьогодні існує найголовніша передумова – наявна політична воля голови облдержадміністрації Євгена Червоненка, який ініціював впровадження екомоніторингу, міського голови, депутатів обласної та міської ради.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни