Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Про проведення практикуму працівників закладів культури клубного типу

13 вересня 2016 - 14:13

Про проведення практикуму працівників закладів культури клубного типу

Департаментом культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації та обласним методичним центром культури і мистецтва проведено обласний практикум для директорів міських, районних установ культури клубного типу та керівників методичних центрів і служб області за темою «Розвиток подієвого туризму як дієвий механізм збереження культурно-етнічної спадщини Запорізької області» на базі установ культури Приазовського району.

Учасників практикуму привітала голова Приазовської райдержадміністрації Наталія Романенко. Начальник відділу культури туризму та архівної роботи Приазовської райдержадміністрації Ольга Кірпік ознайомила учасників практикуму з роботою клубних закладів в популяризації та розвитку внутрішнього туризму Приазовського району.

Директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко наголосив, що розвиток подієвого туризму в Запорізькій області має важливе культурологічне та економічне значення, так як є дієвим механізмом створення та просування позитивного іміджу міст та районів нашого регіону, підтримки малого та середнього бізнесу,  збереження культурно-етнічної спадщини. Найбільш перспективними культурно-мистецькими заходами, направленими на розвиток подієвого туризму є етнофестивалі та інші заходи, які представляють національну культуру.

Про збереження та популяризацію культурно-етнічних цінностей національно-культурних товариств нашої області через організацію та реалізацію творчих проектів розповів президент Асоціації національно-культурних товариств Запорізької області Науфаль Хамдані.

Про особливості запровадження контрактної форми роботи в закладах культури повідомив юрисконсульт Департаменту Андрій Лемешко.

На практикумі було презентовано перший інформаційно-методичний збірник «Барви рідного краю», в який ввійшли розповіді про наших талановитих і видатних земляків, що створюють, зберігають та розвивають культурну спадщину Запорізького краю.

Спеціалісти обласного методичного центру культури і мистецтва надали консультацію з питань проведення творчих звітів колективів художньої самодіяльності та майстрів народного мистецтва, оформлення підсумкових матеріалів першого регіонального етапу Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості, проведення регіонального етапу Всеукраїнського фестивалю творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя».

Також учасники практикуму ознайомилися з туристичними об'єктами Приазовського району, зустрілися з представниками національно-культурного товариства болгар ім. Христо Ботєва та народним болгарським фольклорним ансамблем «Сидянки» Ботієвського сільського будинку культури.

Читайте також