Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сумна статистика ДТП повинна застерігати

4 липня 2007 - 18:20

Як не сумно, доводиться констатувати, що цього року різко зросла кількість дорожньо-транспортних пригод. Якщо у першому півріччі 2006 року на дорогах області було скоєно 901 ДТП, то за аналогічний період цього року – 1158, у яких загинуло 187 осіб, 1494 травмовано. Пік аварійності прийшовся на минулі тривалі вихідні, коли люди масово рушили у бік моря. Тільки за час з 23 по 30 червня сталося 60 дорожніх аварій, у яких загинули 16 осіб і 95 отримали травми.

Так, 27 червня до Михайлівського РВ УМВС надійшло повідомлення про те, що на автодорозі Харків-Сімферополь у напрямку півдня автомобіль ОПЕЛЬ зіткнувся з автомобілем ВАЗ-21150. Як з'ясувалося, водій ОПЕЛЯ, виконуючи обгін, не впевнився у безпеці маневру і виїхав на смугу зустрічного руху. Внаслідок зіткнення пасажир ВАЗа загинув, інші учасники ДТП серйозно постраждали. На жаль, такі ситуації стали типовими. Це свідчить про надмірну безпечність та самовпевненість водіїв, нехтування елементарними правилами.

Звичайно, слід визнати і те, що автомагістраль Харків-Сімферополь нині не відповідає потребам, адже інтенсивність автомобільного руху тут виросла у рази. Тому керівництво облдержадміністрації доручило обласному управлінню автодоріг у найкоротший термін підготувати пропозиції щодо розширення дорожнього полотна. Однак навіть ідеальний стан доріг не відміняє необхідності неухильного дотримання правил дорожнього руху.

Вихідні минули, а сумна статистика нарощується. Лише з 1 по 3 липня під час нагляду за дорожнім рухом припинено 2705 порушень правил дорожнього руху, скоєних водіями, у тому числі 91 факт керування транспортом особами, які перебували у нетверезому стані. Зафіксовано 150 порушень правил дорожнього руху, скоєних пішоходами. Скоєно 29 ДТП, у яких загинуло 6 осіб, травмовано 46. Ці трагічні цифри повинні служити застереженням і водіям, і пішоходам.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни