Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сільськогосподарським підприємцям – про декларування зерна

4 липня 2007 - 17:44

З метою забезпечення продовольчої безпеки держави, контролю за станом внутрішнього ринку зерна Законом України „Про зерно та ринок зерна в Україні” передбачено декларування обсягів зерна, що зберігається у суб'єктів господарювання.

Згідно зі змінами до зазначеного Закону від 09.01.2007 № 547-V усі суб'єкти господарювання, які діють на ринку зерна, повинні подавати декларації про обсяги зберігання зерна. Це – елеватори, хлібні бази, хлібоприймальні, борошномельні, комбікормові підприємства, суб'єкти виробництва зерна, які зберігають його у власних або орендованих зерносховищах та інші суб'єкти господарювання, які беруть участь у процесі зберігання зерна.

Декларації складаються щомісяця станом на 01 число наростаючим підсумком у двох примірниках і подаються інспектору якості управління агропромислового розвитку райдержадміністрації до 5 числа кожного місяця.

Звітний період починається з 01 січня. Суб'єкти зберігання зерна, які не мали зерна на початок звітного періоду, але здійснювали операції з зерном у період між звітними датами, надають декларацію з відображенням обсягів зберігання протягом цього періоду.

Декларуванню підлягають обсяги продовольчого, непродовольчого зерна, сортового та гібридного насіння зернових, зернобобових і олійних культір без обмеження кількості.

Декларації подаються суб'єктами зберігання зерна:

  • зерновим складом – щодо обсягів зерна державного продовольчого резерву, державного резервного насіннєвого фонду, регіональних ресурсів, іншого зерна, що перебуває на зберіганні (крім зерна, закладеного до державного матеріального резерву);
  • суб'єктами виробництва зерна – щодо обсягів власного зерна, що зберігається ними у власних або орендованих зерносховищах.

Інформація про власників зерна є конфіденційною і при декларуванні зерна не розголошується.

Суб'єкти зберігання зерна несуть відповідальність за своєчасність, повноту і достовірність даних, зазначених у декларації згідно з чинним законодавством. Контроль за достовірністю даних та правильністю заповнення декларації про обсяги зберігання зерна покладено на інспекцію якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції облдержадміністрації.

З питань, що стосуються декларування обсягів зерна, звертатися до інспекції якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції облдержадміністрації та фахівців управлінь агропромислового розвитку районних державних адміністрацій.

 

Інспекція якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни