Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко привітав президента Російського єврейського конгресу, кавалера ордена князя Ярослава Мудрого V ступеня В’ячеслава Кантора з обранням президентом Європейського єврейського конгресу

3 липня 2007 - 14:10

Батьки В'ячеслава Кантора – уродженці Запоріжжя. Голова облдержадміністрації Євген Червоненко є близьким другом і соратником нового президента ЄЄК. Їх об'єднує участь у міжнародному єврейському русі, спільна робота у фонді «Всесвітній форум пам'яті Холокосту» (Є.А.Червоненко – віце-президент фонду), участь у підготовці 65-ї річниці трагедії Бабиного Яру і III Міжнародного Форуму «Життя народу моєму!», приуроченому до 70-ї річниці Кришталевої ночі, який пройде наступного року в Німеччині.

Євген Альфредович тепло привітав В'ячеслава Володимировича з обранням його лідером однієї з найбільш впливових міжнародних громадських організацій, з думкою якої рахуються глави держав і урядів сучасної Європи.

Обрання В'ячеслава Кантора відбулося 26 червня у Брюселі на сесії Генеральної Асамблеї Європейського єврейського конгресу (ЄЄК) — провідної єврейської організації Європи, яка об'єднує понад 40 громад європейських країн.

Це перший випадок у довгій історії ЄЄК, коли його президентом став уродженець слов'янської країни.

За В. Кантора було подано 55 з 85 бюлетенів виборців. Його суперник - французький бізнесмен П'єр Беснану, який очолював ЄЄК протягом останніх років, отримав 30 голосів «за».

За оцінками спостерігачів, на найближчому засіданні ЄЄК Євгену Червоненку, віце-президенту Українського єврейського конгресу, буде запропоновано одну з керівних посад Європейського єврейського конгресу. Це, безумовно, зміцнить авторитет України у міжнародних організаціях та позиції нашої країни на шляху до Європи.

Глава Запорізької області цілком підтримує наміри В'ячеслава Кантора щодо реалізації нового, комплексного підходу в організації роботи ЄЄК. Згідно цієї концепції необхідно об'єднати зусилля громад усіх європейських країн для спільного рішення найбільш актуальних завдань, таких як боротьба з антисемітизмом та ксенофобією, розвиток культурних та освітніх програм, проведення заходів на вшанування пам'яті жертв Холокосту й інших трагедій, що забрали життя мільйонів євреїв у всьому світі.

Євген Червоненко також доклав багато зусиль для зміцнення у світовому єврейському русі своєї спільної з В'ячеславом Кантором позиції щодо необхідності активного діалогу з провідними міжнародними та європейськими організаціями та інститутами. Це дозволяє брати участь у вирішенні питань, які мають важливе міжнародне значення, як, наприклад, проблема нерозповсюдження ядерної зброї і ядерних матеріалів, ситуація на Близькому Сході, боротьба з тероризмом.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень