Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Володимир Рибак: «Завдання поточного моменту – змінити на краще ситуацію в галузі ЖКГ»

22 червня 2007 - 15:55

Про підготовку комунальних підприємств Запорізької області до нового опалювального сезону 2007-2008 року, реформування житлово-комунального господарства регіону та стан освоєння коштів субвенцій з державного бюджету місцевими органами влади йшлося під час робочої наради з господарським активом області та обласного центру, яку провів віце-прем'єр-міністр Володимир Рибак в облдержадміністрації.

Володимир Рибак прибув до Запоріжжя із робочим візитом і знайомство зі станом справ у підвідомчих йому галузях регіону розпочав з огляду майданчика будівництва нових мостових переходів через Дніпро. Керівники області та міста доповіли йому про результати поточних будівельних заходів та попросили підтримки щодо активізації подальшого їх фінансування. Віце-прем'єр-міністр пообіцяв дати доручення відповідним профільним міністерствам щодо вирішення питання.

Після завершення візиту на будівельний майданчик Володимир Рибак прибув на нараду до облдержадміністрації. У заході також взяли участь депутати Верховної Ради України Сергій Кальцев, Олександр Пеклушенко, В'ячеслав Богуслаєв, голова обласної ради Олександр Нефьодов, заступники голови ОДА Володимир Кальцев і Геннадій Фукс.

Володимир Рибак дав доручення представникам місцевих органів влади зробити все необхідне, щоб підготовка об'єктів комунального господарства до осінньо-зимового періоду йшла нормальними темпами і була завершена вчасно. Він запевнив, що Уряд та відповідні міністерства допоможуть регіонам впоратися з цим завданням.

- Сьогодні наша історична місія полягає у тому, щоб змінити на краще ситуацію у галузі житлово-комунального господарства, - підкреслив віце-прем'єр-міністр. – Тому прискіпливу увагу приділятимемо реформуванню вітчизняного ЖКГ, недопустима практика з формування тарифів для населення за комунальні послуги, яка мала місце у попередні роки, коли усі біди, як результат, лягали непосильним тягарем на плечі громадян.

На нараді йшлося про те, що на 2007 рік передбачено значні кошти за рахунок субвенцій Держбюджету місцевим бюджетам та на виконання державних галузевих програм, які дозволять суттєво покращити технічний стан об'єктів житлово-комунального господарства та забезпечити необхідну економію енергоресурсів.

На завершення наради віце-прем'єр-міністр ще раз наголосив про важливість реформування сфери ЖКГ та запровадження нових соціальних проектів для українських громадян, про відповідальність влади за результати.

На прес-конференції, що відбулася після наради, в якій також взяли участь заступники голови ОДА Володимир Кальцев і Геннадій Фукс, Володимир Рибак відповів на запитання представників центральних та регіональних засобів масової інформації.

 

Управління інформації і зв'язків з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень