Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Визнано переможців конкурсу серед сільгоспвиробників на придбання техніки

19 червня 2007 - 18:12

Конкурсна комісія з питань визначення сільськогосподарських товаровиробників – одержувачів бюджетних коштів на придбання техніки в рамках реалізації обласної програми розвитку зернового господарства на 2007-2011 роки, яку очолює заступник голови ОДА Валерій Черкаска, - розглянула 59 пропозицій, що надійшли від 19 територій регіону.

Нагадаємо, що на реалізацію цієї програми з обласного бюджету на поточний рік виділено 4 млн.грн.

Як з'ясувалося, заявок надійшло на суму понад 6 млн. 300 грн., що значно перевищило передбачувані кошти. Тому вони розподілялись між територіями згідно специфіки за відповідними квотами. Члени конкурсної комісії віддали перевагу тим сільськогосподарським підприємствам, які не перевищували встановлених лімітів для своїх територій.

Завдяки програмі переможці конкурсу придбають сучасні комбайни і трактори у кредит без першого внеску і зможуть використати цю техніку вже під час збирання врожаю нинішнього року.

Разом з тим, заступник голови ОДА Валерій Черкаска запропонував внести пропозицію на розгляд сесії обласної ради щодо перерозподілу лімітів коштів на виконання зазначеної програми, а також додаткове фінансування її заходів на поточний рік у сумі 1 млн. грн., щоб максимально задовольнити потреби сільгоспвиробників у техніці вже зараз.

- Програма розвитку зернового господарства області розрахована на 6 років, - підкреслив Валерій Володимирович, - тому сільгоспвиробники, які не стали переможцями цього разу, можуть взяти участь у конкурсі наступного року. Ми передбачаємо, що в рамках реалізації програми вдасться допомогти оновити парк сільгосптехніки практично всім господарствам області.

 

Управління інформації та  зв'язків з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни