Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна консультативна рада учасників АТО підготує пропозиції щодо створення Центру реабілітації

14 липня 2016 - 17:22

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль провів зустріч з керівниками громадських організації учасників АТО регіону, з якими  обговорив питання створення Центру реабілітації учасників АТО на кшталт тих, що вже створені в кількох інших областях.

Як зазначив Костянтин Бриль, нині в кожному медичному закладі регіону обладнано палати підвищеної комфортності для учасників бойових дій. Проте влада розглядає можливість створення в Запоріжжі окремого Центру реабілітації учасників бойових дій. Сьогодні існує кілька варіантів для бази такого закладу. І до остаточного прийняття рішення посадовці хочуть почути пропозиції та побажання самих учасників АТО.

- Вважаю, що в такому центрі має проводитись комплексна реабілітація: з медичним та психологічним супроводом фахівців, а також організацією дозвілля для бійців та членів їх сімей. Крім того, ми маємо звернути увагу на всіх учасників бойових дій: на сході України, в Афганістані та інших локальних війнах. Нам варто якомога швидше визначитись із об’єктом, аби вже на серпневій сесії обласної ради прийняти рішення про зміну профілю медзакладу. Після цього  внести питання про фінансування  реконструкції об’єкта вже на наступний бюджетний рік, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Члени обласної консультативної ради учасників АТО запропонували створити робочу групу, яка підготує власні пропозиції щодо створення Центру реабілітації учасників бойових дій. Вони також  наголосили на необхідності розробки спеціальної програми реабілітації всіх демобілізованих військових, які проживають  в області.

Члени обласної консультативної ради учасників АТО повідомили про те, що нині вони готують меморандум про співпрацю з облдержадміністрацією у питаннях сприяння виділенню державного бюджетного фінансування на будівництво житла для учасників бойових дій у Запорізькому регіоні.

Наостанок  Центр допомоги учасникам АТО прозвітував про звернення, які надходять до закладу. Серед головних питань, що порушуються ветеранами АТО, – проблеми в галузі освіти та медицини. Костянтин Бриль підкреслив, що кожне звернення має бути опрацьовано і переадресовано до влади, громадськості чи правоохоронців у залежності від напрямку питання. Проте жодна скарга не має залишитись поза увагою.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти завдали 447 ударів по 13 населених пунктах Запорізької області.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів засідання Уряду, присвячене Запоріжжю

Металурги Запоріжжя приймають вітання з професійним святом

«Встановіть новий застосунок банку»: МВС попереджає про нову кібершахрайську схему

Моніторинг внутрішньообласних автобусних маршрутів: виявлено порушень на 100 тисяч гривень

«Україна – це Дім» – нова онлайн-платформа для ВПО та українських шукачів притулку за кордоном

Троє поранених внаслідок російських атак по Пологівському району. Серед них двоє дітей.

Фонд державного майна України запрошує взяти участь в орендних аукціонах. Лоти – приміщення у Запоріжжі для розміщення платіжних терміналів

Держприкордонслужба: наявність військово-облікового документа під час перетинання кордону обов’язкова

«Цифрова трансформація соціальної сфери – це зручність, комфорт та безпека людей», – заступник Міністра соціальної політики Костянтин Кошеленко

Вісім адміністративних послуг в одному вікні: Ірина Верещук ознайомилася з роботою проєкту «Я - ветеран» у Запоріжжі

СБУ викрила агентурну мережу, учасники якої створювали клони урядових чат-ботів для виявлення проукраїнських активістів на Запоріжжі