Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області - один із найнижчих рівнів інфляції

11 липня 2016 - 14:06

У Запорізькій області -  один із найнижчих рівнів інфляції

На споживчому ринку Запорізької області ціни в червні 2016 року порівняно з попереднім місяцем знизилися на 0,6 %. Це один з найкращих показників, в Україні  зниження в середньому відбулося тільки на 0,2 %. Про це повідомили в Департаменті економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації.

З початку року інфляція в області уповільнилася до 4,7%, тоді як по Україні цей показник склав 4,9% За цим показником область посідає одну з найкращих позицій по Україні - 7 місце.

Слід зауважити, що ціни в сусідніх областях набагато вищі ніж у нас, зокрема, в Харківській області  виросли  на 5,9%, у  Дніпропетровській області – на 5,4 %. 

Стосовно цін на продукти харчування та безалкогольні напої, то з початку року вони знизилися на 0,6 %, тоді як по Україні  зросли на 0,5 %. Це один з кращих показників по Україні.

Довідково: в першому півріччі 2015 року ціни на продукти харчування зросли на 35 %.

Індекс споживчих цін – це показник, що характеризує зміни у часі загального рівня цін на товари та послуги, які купує населення для невиробничого споживання. Він є показником зміни вартості фіксованого набору споживчих товарів та послуг у поточному періоді порівняно з базисним. Він включає в себе 283 товари та 52 послуги.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також