Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Запоріжці взяли участь у семінарі «Імплементація європейських стандартів для національних меншин в Україні»

4 липня 2016 - 08:35

Запоріжці взяли участь у семінарі «Імплементація європейських стандартів для національних меншин в Україні»

За ініціативи Представництва фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні, Асамблеї національностей України, Єврейського Фонду України у Києві, Ужгороді, Одесі та Дніпрі пройшли семінари для державних службовців, які відповідають за реалізацію державної політики в етнонаціональній сфері.

У такому семінарі на тему «Імплементація європейських стандартів для національних меншин в Україні», який днями пройшов у м. Дніпрі, взяли участь і представники Запорізької області - начальник управління міжнаціональних відносин та релігій Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Павло Мяло та президент громадської спілки «Асоціація національних меншин Запорізької області» Науфаль Хамдані.

-  У цьому семінарі, який проходив два дні – 30 червня і 1 липня, взяли участь держслужбовці із Запорізької, Кіровоградської, Дніпропетровської, Полтавської та Луганської областей, - розповів Павло Мяло. - Із вітальним словом до запрошених звернулися голова Асамблеї національностей України Ровшан Тагієв, проектний координатор Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні Марія Коваль і заступник директора Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України Михайло Подюк. У рамках семінару проходили тренінгові заняття з міжнародного законодавства в етнополітичній сфері, лекції з реалізації державної етнополітики в Україні та міжнародних рекомендацій і стандартів щодо її формування. Також учасники семінару відвідали Український інститут вивчення Голокосту «Ткума» («Відродження»).

Особливу зацікавленість викликала лекція президента Єврейського Фонду України Аркадія Монастирського щодо основ планування та фандрейзингу у роботі національних громад та їх взаємодія з державними установами України.

- До того ж, семінар корисний тим, що його учасники ознайомилися з переліком грантів у сфері міжнаціональних відносин, веб-сайтами, які працюють за відповідними напрямками. А також це обмін досвідом і налагодження співпраці між регіонами і навіть країнами у сфері етнонаціональної політики, вивчення новацій у міжнародному законодавстві. А головне – це можливість окреслити існуючі проблеми і спільно знайти шляхи їх вирішення, - зазначили учасники семінару від нашої області.

Читайте також