Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Застарілі технології – головна причина забруднення навколишнього середовища

12 червня 2007 - 16:21

На брифінгу у прес-центрі облдержадміністрації начальник державного управління екології та природних ресурсів в Запорізькій області Гліб Золотарьов інформував журналістів про сучасний стан навколишнього природного середовища в регіоні.

Йшлося про забруднення природних водоймищ області неочищеними або недоочищеними стічними водами промислових підприємств і підприємств житлово-комунального сектору. Втім, завдяки реалізації природоохоронних заходів, зокрема, на центральних очисних спорудах Запоріжжя (ЦОС-1) та шламонакопичувачі ВАТ «Запоріжсталь» ще торік вдалося скоротити об'єм стоків у Дніпро на 9,3 млн. кубічних метрів. На переконання Золотарьова, позитивна тенденція збережеться і цього року.

Щодо забруднення атмосферного повітря ( на підприємствах області налічується 23 тисячі джерел шкідливих викидів), Гліб Золотарьов озвучив думку фахівців, що головною причиною забруднення залишаються застарілі технології та зношення газоочисного обладнання. Вихід з ситуації він вбачає у розробці та впровадженні на підприємствах, у першу чергу, металургійного комплексу новітніх технологій ефективного очищення викидів великих обсягів.

Також головний еколог області та журналісти обговорили проблеми звалищ, полігонів твердих побутових і виробничих відходів, відвальних господарств, загальна площа яких в регіоні складає 1061,5 га та де накопичено понад 146,6 млн. тонн сміття. Фахівці пропонують зменшити ці показники за рахунок вторинного використання твердих промислових відходів.

На брифінгу було оприлюднено ідею щодо розробки і впровадження «Комплексної програми берегозахисних заходів на території Запорізької області на 2008-2014 років».

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень