Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада зобов’язана забезпечити селянам умови для виживання

11 червня 2007 - 11:56

У заході, що відбувся в смт. Кирилівка Якимівського району, також взяли участь заступники голови облдержадміністрації Геннадій Фукс, Микола Фролов, керівники управлінь і структурних підрозділів облдержадміністрації.

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний від імені голови облдержадміністрації Євгена Червоненка привітав керівників територій та інформував їх про поточний стан справ у регіоні. Зокрема, йшлося про досягнення в соціально-економічному розвитку області, ефективність роботи промислових підприємств, ризики і виклики у сільськогосподарському секторі економіки.

Начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Журавльов зосередив увагу присутніх на проблемах, викликаних погодними умовами. Він зазначив, що через засуху відбувається швидке достигання зернових, тому їх збирання цього року розпочнеться на 2 тижні раніше, ніж зазвичай. Начальник управління закликав керівників територій завчасно подбати про вирішення організаційних питань та особисто перевірити на місцях, чи підготовлено належні умови відпочинку для хліборобів, які працюватимуть по 20 годин на добу, гаряче харчування для них тощо.

Разом з тим Володимир Журавльов озвучив завдання, які сьогодні ставить перед селянами держава – забезпечити населення області продовольчим зерном нового врожаю в обсязі не менше 240 тис. тонн. Він також повідомив, що Кабінет Міністрів України затвердив ціни на продукцію сільгоспвиробництва, згідно яких ціна за 1 тонну пшениці першого класу становить 875 грн.

– Рішення уряду щодо цін на сільгосппродукцію надзвичайно важливе, – підкреслив Олександр Бережний, підбиваючи підсумки діалогу з керівниками територій щодо стану справ у агропромисловому комплексі. – Маємо убезпечити селян від нечесних ділків. Пам'ятаймо і про 740 млн. грн. кредитів, які треба погасити нашим сільгоспвиробникам. Цьогорічна засуха багатьом з них сплутала всі прогнозовані показники. Тож вони сподіваються на допомогу держави і мають підстави на неї розраховувати. Адже із державного бюджету на підтримку аграріям в область вже надійшли близько 61,5 млн. грн. З обласного бюджету на оновлення сільгосптехніки виділено ще 7 млн. 700 тис. грн. І наше головне завдання – зробити все, щоб вони вчасно одержали ці кошти. Коли засуха винищує посіви, влада зобов'язана забезпечити селянам умови для виживання.

На семінарі-нараді також йшлося про вчасне освоєння коштів субвенції з державного бюджету в сумі 107 млн. грн. на об'єкти капітального будівництва в районах області, про завдання із погашення заборгованості по заробітній платі до 1 липня (сума боргу складає 27,1 млн. грн.), про виконання державної програми щодо створення нових робочих місць, про виведення заробітної плати працівників з «тіні» і реальне наповнення Пенсійного фонду та інші.

Керівники облдержадміністрації і фахівці її структурних підрозділів дали консультації і вичерпні відповіді на всі запитання голів райдержадміністрацій. Учасники заходу засвідчили ефективність їх використання у поточній роботі.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді