Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Нова сільгосптехніка - безпека, якість, економічність

8 червня 2007 - 14:24

Про переваги використання нової сільгосптехніки в аграрному секторі йшлося на тематичному семінарі, організованому торговим будинком «Тракторний універмаг» спільно з компанією «Райз» за підтримки облдержадміністрації, головного управління агропромислового розвитку ОДА та державної інспекції Держтехнагляду в Запорізькій області.

У заході, що відбувався на новому торговельному майданчику «Тракторного універмагу» на автомагістралі Харків - Сімферополь, також взяли участь керівники агропромислових підприємств, управлінь сільського господарства райдержадміністрацій області, фермери.

Фахівці ознайомили аграріїв-практиків з новинками сільськогосподарської техніки - комбайнами і тракторами американського і європейського виробництва, сіялками, іншими супутніми механізмами. Щирий інтерес присутніх викликав тест-драйв сенсаційного для українських селян міні-трактора «Європард» - агрегату, який здатен замінити навіть великі потужні машини практично на всіх сільськогосподарських роботах.

- Нова техніка – це, в першу чергу, безпека і комфорт у роботі на ній, зменшення в 2-3 рази шкідливих викидів, забруднюючих атмосферне повітря, це економні витрати пального. І разом з тим, більш якісне і продуктивне виконання польових робіт, - зазначив начальник державної інспекції Держтехнагляду в Запорізькій області Валерій Журба, коментуючи подію. Він також відмітив, що держава зацікавлена, щоб технічні засоби і, зокрема, новинки поступали на ринок цивілізованими і прозорими шляхами. Оскільки таким чином можна забезпечити ефективний нагляд за ними.

 

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень