Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Звернення голови облдержадміністрації Євгена Червоненка

6 червня 2007 - 12:22

Шановні роботодавці !

 

Найгострішою соціальною проблемою в області залишається своєчасність виплати заробітної плати та сплати внесків до Пенсійного фонду України. Незважаючи на послідовну роботу обласної державної адміністрації щодо погашення боргів, динаміка їх скорочення не задовольняє ні працівників, ні владу.

За даними органів статистики на 1 травня 2007 року 161 підприємство області заборгувало заробітну плату понад 5 тис. своїх працівників у сумі 29,9 млн. грн. За інформацією головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області борги з страхових внесків до Пенсійного фонду становили 47,7 млн. грн.

Враховуючи відверто занижену вартість робочої сили в Україні, заборгованість є ганебним явищем, що має бути безумовно викорінено. Проте у керівників підприємств-боржників “земля під ногами не горить”. Тягар економічних негараздів безсоромно переноситься на плечі найманих працівників.

У такій ситуації діалог між владою, роботодавцями та профспілками стає єдиною запорукою стабільності в суспільстві, розвитку приватного бізнесу та економіки в цілому.

Нещодавно ми підписали регіональну угоду між обласною державною адміністрацією, обласною радою, обласною федерацією роботодавців та обласною радою профспілок на 2007 - 2009 роки. Цим документом сторони зобов'язалися вирішити проблему погашення боргів із заробітної плати на економічно активних підприємствах до 1 липня, як того вимагають урядові завдання.

Я чекаю позитивного звіту керівників підприємств-боржників з цього питання до 23 червня. Закликаю всіх роботодавців відповідально поставитись до виконання покладених на вас обов'язків. Ви повинні щодня прокидатися з думкою про те, як повернути людям борги до копійки. Адже від цього залежить добробут і спокій в сім'ях наших запоріжців, як працюючих, так і пенсіонерів, злагода у суспільстві загалом.

Сподіваюся на порозуміння, відповідальність, нарешті, совість керівників. У той же час змушений попередити, що до порушників чинного законодавства влада буде застосовувати всі наявні важелі впливу, у тому числі і ті, що передбачено Карним Кодексом України.

Читайте також

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень