Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Герої не вмирають

31 травня 2016 - 14:40

27 травня в приміщенні Пологівської гімназії «Основа» відбулося відкриття кабінету патріотичного виховання, в якому навчався герой-пологівець Артем Корнєв, полеглий в АТО.

У кабінеті облаштовано тематичну експозицію, до якої входять стенди «Герої не вмирають» і «Гордість гімназії». На стенді «Герої не вмирають» розміщені світлини Героїв Небесної Сотні, загиблих земляків-запоріжців, а також світлини випускника цього навчального закладу Артема Корнєва, який загинув у зоні АТО. Біля стенду встановлено прапор підрозділу, в якому він служив, що передали його побратими. На стенді «Гордість гімназії» представлені фотографії вчителів, батьків учнів, які служили або зараз несуть службу в зоні проведення антитерористичної операції.
    У відкритті експозиції взяли участь голова районної ради Олександр Покутній і начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Марина Діденко.

А вже наступного дня, 28 травня, в с. І.Франка Пологівської сільської ради Пологівського району відбулася посвята в морські піхотинці військовослужбовців.

Зараз на території Пологіського району розташована бригадна артилерійська група 36-ї окремої бригади морської піхоти.

Підрозділи бригади пройшли пекло антитерористичної операції на сході нашої країни.

Ведучі заходу були культорганізатор РБК Ольга Заєць і морський піхотинець Олександр Вознюк.

Після проходження смуги Мужності військові мали можливість відпочити-бути поздоровленими талановитими пологівцями за участю вокального тріо РБК з піснею «Здравиця Україні», тріо зразкового аматорського хореографічного колективу «Овація» ДШМ з композиціями «Самба» і «Танцювальний батл», вокалістів Вікторії Гавриленко, Валерії Дібровської, Ліни Купріної,  вокального тріо «НЛО»,  солістки танцювального колективу «Ліра» Дарини Боярко.

Урочиста частина заходу була розпочата читанням авторського вірша морського піхотинця Вознюка Олександра:

Не зраджуй народу! Шануй свою мову

і гімн український, мов ту колискову,

що мама в  дитинстві співала тобі,

ти гордо співай як соловейко весні!

Дует КБК «Гірник» разом з О.Вознюком виконали Державний Гімн України.

Проведення процедури приведення до клятви морського піхотинця здійснив заступник гаубичного самохідно-артилерійського  дивізіону по роботі з особовим складом-старший лейтенант Сівак Олександр Ігорович

Військовослужбовцям було вручено берети морських піхотинців.

Подяками військової частини А2802 було нагороджено керівників району – голову райдержадміністрації А. Крупського і голову районної ради О. Покутнього, керівників підприємств.

Освячення морських піхотинців провів настоятель Храму Успіння пресвятої Богородиці с. Басань священик Єлісей.

У цю визначну мить не мали право не згадати тих, хто не дійшов  до цієї знакової події, зокрема, і нашого земляка Артема Корнєва, морського піхотинця цієї бригади, бойового побратима та товариша. Усі вшанували  хвилиною мовчання тих, хто віддав життя за незалежність України та мир на нашій землі. А далі переглянули виставку бойової техніки і поласували солдатською кашею. Рок-гурт «Хорошие люди» подарував військовослужбовцям відомі українські рок-хіти.

Цей день разом з військовими провели мешканці Пологівського району, вони підтримували наших захисників оплесками і бажали один одному миру. На святі були присутні волонтери, представники громадських організацій,  телеканали, місцеві ЗМІ.

Читайте також