Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сільське господарство стане високотехнологічним індустріальним комплексом

23 травня 2007 - 10:05

Захід, що зібрав керівників управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, структурних підрозділів ОДА, представників обласних органів відповідних міністерств та відомств, відбувся на базі ПП «Агрофірма «Росія» у селищі Верхній Токмак Чернігівського району. На колегію запросили голову Чернігівської РДА Олександра Найду та голову Чернігівської районної ради Віталія Кошеленка.

У ході роботи колегії підбито підсумки роботи агропромислового комплексу області за перший квартал поточного року, зокрема, завершення комплексу весняно-польових робіт, уточнено плани щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати працівникам сільськогосподарської сфери, проаналізовано стан та перспективи розвитку галузі тваринництва.

Після наради учасники заходу перейшли до виробничих приміщень тваринницького комплексу ПП «Агрофірма «Росія», яка спеціалізується на виробництві продукції рослинництва, тваринництва та переробці: має млин, крупорушку, цех виробництва макаронних виробів та цех фасування готової продукції. Директор агрофірми Володимир Корпан ознайомив присутніх зі станом справ у виробництві молока та вирощуванні великої рогатої худоби і свиней. Він пояснив, що для того, щоб підвищити їх рентабельність і одержувати високоякісну продукцію (молоко у підприємств закуповує фірма «Президент» з Миколаєва), змушений був реконструювати приміщення під безприв'язне утримання худоби, ввести в експлуатацію доїльний зал типу «Ялинка» марки євроклас на 24 місця. Щодо ВРХ, планує збільшити поголів'я вже у цьому році до 980 голів, з них 330 - дійних корів. У свинарстві планує збільшення поголів'я до 1500 голів.

- Тільки справжній хазяїн здатен дати лад такому господарству, - високо оцінив результати роботи підприємства Євген Червоненко, оглянувши комплекс. – Прагну, щоб в нашій області всі сільськогосподарські підприємства піднялися б до такого рівня. Від підпорядкованих мені чиновників, що працюють в управлінні агропромислового розвитку, вимагаю активної діяльності щодо надання ефективної консультативної допомоги сільгоспвиробникам.

Він поставив завдання держслужбовцям:

- У нас на селі мають бути найпередовіші технології і найефективніші інвестори. Колись Україна годувала і Росію, і Європу. Маємо ще нереалізований потенціал і мусимо повернути собі перші позиції у сфері виробництва високоякісної сільськогосподарської продукції.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді