Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Тривоги немає, але стан посівів перевірити варто»

22 травня 2007 - 15:06

Комісія міністерства аграрної політики України на чолі з заступником міністра Василем Гуменюком готує питання на засідання Уряду про стан посівів, адже погодні умови і зими, і весни цього року внесли свої корективи. Тому вже сьогодні треба з»ясувати, на яких умовах і скільки надавати аграріям державного кредиту.

Київські гості об'їхали майже всі райони нашої області, починаючи з Запорізького і закінчуючи південними. Картина всюди схожа. Ярі зернові зійшли, але якщо температура до кінця тижня збережеться на високому рівні, то матимемо проблеми. Вологи у ґрунті не те, що мало, а взагалі немає. Ячмінь, соняшник, кукурудза, а подекуди і озимі, у плачевному стані. «Тому, - зазначив В. Гуменюк, ми не просто дивились поля, а й цікавились наявністю у господарств посівного насіння».

За його словами, деякі площі можна ще пересіяти просом, гречкою. А насіння зернових приберегти для наступного року. Заступник міністра наголосив, що аграріям сьогодні, як ніколи, треба працювати з науковцями, застосовувати нові, перевірені на вологостійкість, сорти насіння. Не забувати при цьому про поливні площі. Щоправда, за останні роки вони зменшились в області у п'ять разів і минулого року становили 50 тисяч гектарів. Цього року збільшились на чверть завдяки втручанню обласної виконавчої влади, правоохоронних органів, які поставили заслін крадіжкам меліоративних систем.

Уряд цього року фінансує сім сільськогосподарських програм. Зі 123 мільйонів гривень, які призначені нашій області, безпосередньо до виробника вже надійшло 50 мільйонів.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді