Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Громада на місцях має прийняти ту владу та перспективи, які передаються їм державою»

20 травня 2016 - 17:26

Сьогодні голова облдержадміністрації Костянтин Бриль побував з робочою поїздкою в Токмацькому районі. Насамперед очільник регіону побував у КУ «Токмацька центральна районна лікарня», де не тільки відкрив новий гемодіалізний центр, а і ознайомився з новим кабінетом комп’ютерної томографії, що розташований в терапевтичному корпусі.

Окрему увагу Костянтин Бриль приділив підрозділу 36 бригади морської піхоти, що базується на території в/ч 2802. Як зауважив заступник командира, майор Олександр Шкут найголовніша проблема, яка стоїть перед командуванням - це організація миття особового складу. Нині вона частково вирішується силами міської ради. Крім того, Токмацька районна державна адміністрація спільно з міським виконавчим комітетом підтримує постійний зв'язок з командирами по організації шефської допомоги. Очільник регіону особисто перевірив побутові умови військовослужбовців. Та запевнив бійців, що Рада Оборони області готова в майбутньому надавати їм всебічну підтримку в рамках шефської допомоги, на виконання Указу Президента України Петра Порошенко.

Також Костянтин Бриль провів зустріч з міськими та сільськими головами Токмацького району, присвячену проведенню реформи децентралізації влади. Насамперед, під час наради із заступником голови – керівником апарату  обласної державної адміністрації Зінаїдою Бойко, представники місцевої влади обговорили заходи щодо реалізації Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад». Як зазначила посадовець, нині на території Токмацького району частково визначені перспективи створення об'єднаних громад: Молочанська міська та Запорізька сільська територіальні громади. Проте, до перспективного плану не увійшли 6 місцевих рад району. Тож до 31.05.2016 необхідно провести спільні засідання робочих груп району та міста Токмак, на яких буде розглянуто погоджений варіант об'єднання на території району, а також обговорено проблемні питання процесів добровільного об'єднання територіальних громад та шляхи їх вирішення.

За словами Костянтина Бриля, нині в Токмацьку відсутня домовленість між владою міста та району. Тож він попросив присутніх консолідуватись та шукати порозуміння в інтересах місцевих жителів.

- Насамперед це стосується питання децентралізації. Хочу, щоб ви розуміли та доносили до людей всі позитивні моменти цієї реформи. Вже до серпня ми маємо прийняти рішення, аби отримати пряме фінансування між держбюджетом та громадою. Також додатковий кошторис буде виділено і з обласної скарбнички та навіть від іноземних інвесторів. Тож прошу вас підтримати ініціативу Президента України Петра Порошенко та прийняти громадою на місцях ту владу та перспективи, які передаються вам державою, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Встановіть новий застосунок банку»: МВС попереджає про нову кібершахрайську схему

Моніторинг внутрішньообласних автобусних маршрутів: виявлено порушень на 100 тисяч гривень

«Україна – це Дім» – нова онлайн-платформа для ВПО та українських шукачів притулку за кордоном

Троє поранених внаслідок російських атак по Пологівському району. Серед них двоє дітей.

Фонд державного майна України запрошує взяти участь в орендних аукціонах. Лоти – приміщення у Запоріжжі для розміщення платіжних терміналів

Держприкордонслужба: наявність військово-облікового документа під час перетинання кордону обов’язкова

«Цифрова трансформація соціальної сфери – це зручність, комфорт та безпека людей», – заступник Міністра соціальної політики Костянтин Кошеленко

Вісім адміністративних послуг в одному вікні: Ірина Верещук ознайомилася з роботою проєкту «Я - ветеран» у Запоріжжі

СБУ викрила агентурну мережу, учасники якої створювали клони урядових чат-ботів для виявлення проукраїнських активістів на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 416 ударів по 8 населених пунктах Запорізької області.

Робота підприємства переробної промисловості у прифронтовому регіоні: бізнес і влада готові спільно вирішувати проблеми