Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завтрашній день історико-культурного комплексу «Запорозька Січ»

10 травня 2007 - 17:02

Благодійні кошти ВАТ «Металургійний комбінат «Запоріжсталь» у сумі 12 мільйонів 319 тисяч гривень, виділені на будівництво історико-культурного комплексу «Запорозька Січ», будівельною організацією «Протей» вже освоєні. Але, як стверджують проектанти, для завершення будівельно-монтажних робіт треба ще майже 5 млн. грн. Понад 10 млн. грн. - для оздоблення комплексу і наповнення експонатами.

З держбюджету цього року грошей на спорудження «Запорозької Січі» не виділено зовсім. Меценати теж у чергу не стають, щоб надати допомогу. Тому Микола Фролов доручив управлінню фінансів облдержадміністрації проаналізувати варіанти внесення змін до держбюджету 2007 року і звернутись з ними до Уряду України, а дирекції Національного заповідника - продовжувати шукати тих, хто не байдужий до подальшої долі комплексу. Вже сьогодні запоріжці і гості міста виявляють до нього зацікавленість. Щодня до тисячі відвідувачів буває на будівельному майданчику «Запорозької Січі», тому працівники заповідника організовують екскурсії, адже показати вже є що.

Члени робочої групи вирішили провести ще одні громадські слухання щодо проблем художнього наповнення історико-культурного комплексу «Запорозька Січ». Запоріжці повинні розуміти, що це буде в майбутньому: музейний, етнографічний чи суто історичний комплекс.

Не обійшли увагою на засіданні і проблему самовільного захоплення земельних ділянок на острові. Вона існує і вирішувати її треба у правовому полі. Як саме, члени комісії зобов'язалися вивчити стан справ і компетентно розглянути на наступному засіданні. Попередньо звернувшись за роз'ясненням до Кабінету Міністрів України, хто ж все-таки повинен заключати угоди оренди землі з тими, хто має на острові нерухомі об'єкти. А це і фізичні, і юридичні особи. За законом таке право може мати і Уряд, і дирекція заповідника, і, навіть, обласна виконавча влада.

«А поки що в органів влади одне завдання – тримати Хортицю в належному стані, перш за все, санітарному», - зазначив Микола Фролов.

Для цього вже наступного тижня на острові працюватиме трудовий десант запорізьких студентів.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді