Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Міжнародні організації допомагають уникати насильства в сім’ях переселенців та учасників АТО

10 травня 2016 - 14:10

Міжнародні організації допомагають уникати насильства в сім’ях переселенців та учасників АТО

Фондом народонаселення ООН (ЮНФПА) за підтримки Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації у рамках проекту «Передача функцій саб-кластеру з питань гендерно обумовленого насильства в Україні» була проведена чергова зустріч саб–кластеру. Захід присвячений  питанню подолання гендерно обумовленого насильства в Запорізькій області, на якому учасники обговорили та визначили існуючі проблеми та шляхи їх розв’язання.

Як зазначили в Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації, як правило в умовах конфлікту найбільш уразливі групи населення – дівчата та жінки. Тому  на фоні конфлікту цей проект є надзвичайно важливим, особливо для консолідації зусиль різних партнерів. 

Координатор проектів «Єдність за майбутнє» Ія Ланіна презентувала буклет «Підвищення якості надання соціально-психологічної допомоги та відпрацювання системи перенаправлень для внутрішньо переміщених осіб, які потребують допомоги  в кризовій ситуації», який був розроблений спільно з Департаментом соціального захисту населення, Службою у справах дітей облдержадміністрації, обласним центром соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, співробітниками та волонтерами організації Save the Children.

Учасники зустрічі також обговорили спільний план дій щодо передачі функцій саб-кластеру з питань гендерно обумовленого насильства   органам виконавчої влади, громадським організаціям, соціальним службам на місцях. Завдяки спільним діям очікується  покращення механізму взаємодії структур, відповідальних  за реалізацію державної політики щодо попередження насильства в сім’ї. Також у рамках саб-кластеру було опрацьовано питання щодо покращення соціально-психологічної роботи з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах, у тому числі  внутрішньо переміщених осіб та сімей, які родичі яких брали участь у антитерористичній операції.

Довідково: В Запорізькій області за 2015 рік зафіксовано 5019 повідомлень про вчинення насильства в сім’ї. Особам, які постраждали від насильства в сім’ї (у тому числі з дітьми),  надає послуги Запорізький обласний центр соціально – психологічної допомоги, основним завданням якого є надання невідкладної комплексної допомоги (психологічної, соціально – побутової, соціально – педагогічної, соціально – медичної, інформаційної, юридичної) особам, які постраждали від насильства в сім’ї. Закладом за минулий рік допомогу надано 251 особі. Допомога в наданні соціальних послуг здійснювалась як в умовах цілодобового стаціонару (40 осіб), так і в денному стаціонарі (без забезпечення притулку).



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів засідання Уряду, присвячене Запоріжжю

Металурги Запоріжжя приймають вітання з професійним святом

«Встановіть новий застосунок банку»: МВС попереджає про нову кібершахрайську схему

Моніторинг внутрішньообласних автобусних маршрутів: виявлено порушень на 100 тисяч гривень

«Україна – це Дім» – нова онлайн-платформа для ВПО та українських шукачів притулку за кордоном

Троє поранених внаслідок російських атак по Пологівському району. Серед них двоє дітей.

Фонд державного майна України запрошує взяти участь в орендних аукціонах. Лоти – приміщення у Запоріжжі для розміщення платіжних терміналів

Держприкордонслужба: наявність військово-облікового документа під час перетинання кордону обов’язкова

«Цифрова трансформація соціальної сфери – це зручність, комфорт та безпека людей», – заступник Міністра соціальної політики Костянтин Кошеленко

Вісім адміністративних послуг в одному вікні: Ірина Верещук ознайомилася з роботою проєкту «Я - ветеран» у Запоріжжі

СБУ викрила агентурну мережу, учасники якої створювали клони урядових чат-ботів для виявлення проукраїнських активістів на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.07.2024