Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Філармонійне мистецтво OPEN AIR: туристичний сезон відкрито

6 травня 2016 - 09:01

2 травня запоріжці та гості міста зібралися на оглядовому майданчику Музею Запорізького козацтва на знаковій і унікальній події у культурному житті козацької столиці – відкритті туристичного сезону! Всім, хто завітав цього теплого травневого дня до Національного Заповідника «Хортиця», презентували концерт артистів Запорізької обласної філармонії - козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» під керівництвом заслуженого діяча культури України Лілії Гринь.

Здавалося б, що концертами під відкритим небом мало кого здивуєш. Але це абсолютно не так, коли йдеться про концерти такого професійного рівня. Відкрила концертну програму та подарувала гарний настрій та позитивні емоції всім присутнім народна артистка України Любов Малицька. Утворилася чудова атмосфера свята: на відкритій сцені виконувались складні піруети, грав оркестр та співав цілий хор, тому батьки з дітлахами насолоджувались як емоціями, так і краєвидами та свіжим повітрям. Всі почували себе комфортно. Чудові пейзажі та пахощі цвітіння додали своєрідного колориту концертній програмі. Сольним виконанням вокальних композицій порадували Світлана Малюкова, Надія Передрій, Віктор Храмов, Оксана Смотрова та Євген Ковалевський, здавалося, їм підспівували навіть хвилі Дніпра!

Для колективу Запорізької обласної філармонії такі концерти надзвичайно важливі, бо в такий спосіб можна познайомити щонайширше коло слухачів з козацькою народною творчістю та мистецтвом артистів філармонії.

Аудиторія була вдячною: «Дізналася про концерт, і зрозуміла, що мушу тут бути» - ділиться враженнями після концертної програми Ірина. А поряд можна почути таке: «Я в захваті, музика лунала і було таке враження, що вона рухає хмари в небі. Мені дуже сподобалося. Хотілося б частіше бачити такі концерти!».

Можливість вільно доторкнутися до живої музики поза стінами музичних академічних установ – це одна із сучасних, цілком європейських практик, які варто розвивати і запозичувати. Такі проекти свідчать про високий культурний рівень суспільства.

Сподіватимемось, що концерти артистів Запорізької обласної філармонії під відкритим небом стануть частиною культури проведення вільного часу, притаманної саме запоріжцям.

Творчий колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою, щиро дякує Національному Заповіднику «Хортиця» за співдружність та втілення таких цікавих прогресивних форм культурного збагачення життя запоріжців.

Читайте також

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів засідання Уряду, присвячене Запоріжжю

Металурги Запоріжжя приймають вітання з професійним святом

«Встановіть новий застосунок банку»: МВС попереджає про нову кібершахрайську схему

Моніторинг внутрішньообласних автобусних маршрутів: виявлено порушень на 100 тисяч гривень

«Україна – це Дім» – нова онлайн-платформа для ВПО та українських шукачів притулку за кордоном

Троє поранених внаслідок російських атак по Пологівському району. Серед них двоє дітей.

Фонд державного майна України запрошує взяти участь в орендних аукціонах. Лоти – приміщення у Запоріжжі для розміщення платіжних терміналів

Держприкордонслужба: наявність військово-облікового документа під час перетинання кордону обов’язкова

«Цифрова трансформація соціальної сфери – це зручність, комфорт та безпека людей», – заступник Міністра соціальної політики Костянтин Кошеленко

Вісім адміністративних послуг в одному вікні: Ірина Верещук ознайомилася з роботою проєкту «Я - ветеран» у Запоріжжі

СБУ викрила агентурну мережу, учасники якої створювали клони урядових чат-ботів для виявлення проукраїнських активістів на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.07.2024