Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

«Єдність в ім’я Перемоги»

6 травня 2016 - 08:59

З метою виховання пошани до історичної пам’яті народу, привернення уваги до подій Другої світової війни, підтримуючи ідею єдності, перемоги та миру, 5 травня  біля братської могили воїнів (біля районного Будинку культури) проведено мітинг пам’яті «Єдність в ім’я Перемоги», присвячений Дню Перемоги над нацизмом у Європі, в рамках проведення обласної  велоестафети, та  приурочений урочистим проводам призовників до лав Збройних Сил України.

Для участі в патріотичного заході на майданчику меморіалу зібрались  ветерани  Другої  світової   війни, воїни-інтернаціоналісти, учасники  антитерористичної операції, волонтери, призовники та учасники  районної  велоестафети пам’яті, представники підприємств і організацій та жителі міста і району.    

Зі словами вітань та пошани до ветеранів Другої світової війни, учасників  антитерористичної операції та призовників зверталися заступник голови райдержадміністрації Ірина Півень, заступник голови районної ради Ігор Шевченко, міський голова Юрій Коноваленко, заступник військового комісара Пологівського районного військового комісаріату підполковник Олександр Маляревич, представник військової частини морської піхоти №36 Володимир Воронін.

Учасники велоестафети, підкреслюючи бажання жити в єдиній, незалежній  країні, привезли до меморіалу  символічні прапорці з кожної території нашого району і з’єднали їх в спільне пано. Пано з гаслом «Пам’ятаємо - Перемагаємо» як символ єдності, перемоги та миру урочисто внесли на  площу меморіалу. Від учасників вело естафети виступив керівник вело естафети, вчитель Пологівської гімназії «Основа» Сергій Горулько.

Ведучі мітингу Єгор Курносов і Наталія Колісник читали рядки:

Ми вірим в майбутнє  твоє, Україно!-

Говорять сьогодні й дорослі й малі.

Бо ти в нас найкраща. Бо ти в нас Єдина,

Нема більш такої, як ти, на землі!

Від Пологівської громади призовникам було вручено пам’ятні подарунки (футболки і державні прапорці).

Хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіалу загиблим воїнам було вшановано пам’ять загиблих в ІІ Світовій війні та в зоні проведення АТО.

Священна пам’ять в спадок нам дана,

Вона  вогонь  незгасний запалила

Там, де солдатська  вирита  могила,

Де  громом  прокотилася  війна...

Нам тую славу з гордістю нести!

І вічну пам’ять вдячно берегти!

Читайте також