Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Китайський досвід: треба припинити боротьбу за владу і опікуватись забезпеченням стабільності

26 квітня 2007 - 17:21

Заступники голови облдержадміністрації Володимир Кальцев і Валерій Черкаска, які повернулись з офіційної поїздки до побратимської китайської провінції Чунцін, на брифінгу в прес-центрі ОДА повідомили про результати візиту і поділились власними враженнями від спілкування з представниками управлінських і бізнесових кіл КНР.

Нагадаємо, що офіційний візит делегації Запорізької області на запрошення губернатора провінції Чунцін відбувся 16-24 квітня. Він проводився з метою поглиблення та розширення торговельно-економічного, наукового та культурного співробітництва на регіональному рівні та залучення інвестиційного капіталу в економіку нашого краю.

На Міжнародній інвестиційній виставці, що проходила в м. Чунцін, запоріжці ознайомились з інвестиційним та промисловим потенціалом китайських підприємств, провели ряд ділових зустрічей з імовірними партнерами, готуючи підґрунтя для подальшої організації взаємовигідної співпраці та можливості кооперації. Також запорізька делегація відвідала ряд промислових, переважно машинобудівних, високотехнологічних підприємств. В результаті цих візитів досягнуто домовленості про подальшу співпрацю.

У рамках візиту відбулася офіційна зустріч з заступником губернатора народного уряду провінції Чунцін паном У Дзялуном, у ході якої обговорювались питання про створення на території нашої області постійно діючої виставки «Китай пропонує», орієнтованої на південно-східний регіон України. Також успішно пройшли перемовини про можливість відкриття безпосередньо в Запоріжжі торгового дому «Україна-Китай».

Щодо культурного обміну між територіями, представники запорізької делегації досягли домовленостей про створення у нашому регіоні освітнього центру для вивчення китайської мови і культури. Вирішення питання про фінансування цього закладу, за словами заступників голови ОДА, взяла на себе китайська сторона. Запоріжці ж мають запропонувати місцевий вищий навчальний заклад, на базі якого такий центр працюватиме. Також йшлося і про налагодження прямих контактів між університетами області та провінції Чунцін, обмін студентами.

У ході офіційних зустрічей обговорювались питання створення представництва провінції Чунцін в нашій області. Як зауважив Валерій Черкаска, планується обговорити із запорізькою мерією питання про виділення земельної ділянки для його будівництва.

Журналістам також повідомили, що заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальцев запросив делегацію керівництва провінції Чунцін і представників бізнесових кіл відвідати нашу область для подальшого розширення співробітництва та налагодження прямих контактів з підприємствами області. Візит заплановано на вересень цього року.

У відповідь заступник губернатора провінції Чунцін пан У Дзялун запросив голову облдержадміністрації Євгена Червоненка відвідати Китай у червні під час святкування 10-ої річниці центрального підпорядкування провінції.

Підбиваючи підсумки візиту до КНР, заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальцев відзначив, що китайська економіка вже сьогодні є досконалою і, разом з тим, продовжує ефективно розвиватись. А запорукою цього є політична стабільність, яку забезпечує уряд країни.

- І нам треба вже припинити боротьбу за владу і опікуватись забезпеченням стабільності, - наголосив посадовець.

 

Управління інформації і зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді