Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Школа не повинна стати фактором погіршення здоров'я дітей

25 квітня 2007 - 14:51

Учасники колегії управління освіти і науки облдержадміністрації, що пройшла в Запорізькому обласному інституті післядипломної освіти вчителів, розглянули ряд питань, що стосуються життєзабезпечення галузі.

В роботі колегії взяли участь начальник управління освіти і науки ОДА Олександр Вєрозубов і заступник голови обласної ради Анатолій Світлицький, керівники управлінь та відділів освіти райдержадміністрацій та міськвиконкомів регіону.

Освітяни радились з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2007 року, обговорювали роботу пунктів тестування в дні проведення зовнішнього оцінювання. Йшлося також про термін та структуру проведення міжнародних моніторингових досліджень якості природничо-математичної освіти та моніторингового дослідження якості математичної освіти учнів 4-х класів початкової школи, інші педагогічні завдання.

Жвава дискусія виникла з питання забезпечення безкоштовного, в першу чергу, гарячого харчування школярів. З'ясувалося, що райони області спроможні забезпечити різний рівень оплати шкільних обідів. Діапазон коштів, що виділяють місцеві бюджети на вирішення цього завдання, коливається від 1 грн. у Мелітополі до 2 грн. 50коп. у Куйбишевському районі. Відповідно вирізняється і асортимент запропонованих школярам страв. Також загострилася проблема технічного переобладнання шкільних їдалень. Представники територій повідомили і про факти відсутності спеціально обладнаних місць для вживання їжі у деяких школах переважно в сільській місцевості.

- Мусимо розуміти, - звернув увагу присутніх начальник управління освіти і науки ОДА Олександр Вєрозубов, - що для багатьох дітлахів школа – єдине місце, де вони можуть нормально харчуватись. Тому треба докласти всіх зусиль, щоб питання забезпечення безкоштовного гарячого харчування було вирішено на належному рівні. Школа не повинна стати фактором погіршення здоров'я дітей.

Учасники заходу від імені колегії звернулись до керівників територій з рядом пропозицій щодо вирішення цієї нагальної проблеми.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді