Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дитяча оздоровча кампанія 2007 року

19 квітня 2007 - 14:30

Протягом оздоровчого сезону 2007 року планується робота 366 дитячих оздоровчих закладів, у тому числі: 71 – дитячий оздоровчий центр, з них 4 – санаторного типу; 279 – з денним перебуванням; 4 – праці та відпочинку; 2 – відпочинку старшокласників та учнівської молоді; 10 – профільних.

З 2007 року за путівками Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту, окрім Міжнародного дитячого центру «Артек», здійснюється направлення дітей на відпочинок та оздоровлення до Українського дитячого центру «Молода гвардія» (м. Одеса).

Обсяги фінансування з урахуванням всіх джерел мають скласти 28 млн. 110 тис. 720 грн. (у 2006 році – 19млн. 162 тис. 563 грн.), з них: з обласного бюджету – 6 млн. 334 тис. 400 грн. (у 2006 році – 5 млн. 33 тис. 700 грн.), решта – кошти державного, бюджетів міст та районів, фонду соціального страхування та залучені кошти.

Протягом літа за окремим планом відпочинуть діти, які постраждали внаслідок вибухів під Новобогданівкою. Для них на заходи з оздоровлення і відпочинку з державного бюджету виділено 2 млн. 753 тис. грн. Діти будуть оздоровлюватись у найкращих закладах, таких як МДЦ «Артек», УДЦ «Молода гвардія», закладах Євпаторії.

Розпорядниками коштів обласного бюджету визначено управління освіти і науки; управління у справах молоді та спорту та служба у справах неповнолітніх облдержадміністрації.

Зазначені управління вже провели тендер щодо закупівлі послуг з оздоровлення дітей, на початку травня планується проведення тендеру службою у справах неповнолітніх.

Як і минулого року, при визначенні переможців особлива увага приділялась оздоровчому компоненту. Протягом оздоровчої зміни діти будуть мати можливість отримати стоматологічні послуги та пройти фізіопроцедури.

Пріоритетним залишається завдання щодо оздоровлення дітей пільгових категорій. Протягом літа планується оздоровити понад 98 тисяч дітей шкільного віку, що на 5 тис. більше, ніж торік.

Загальна кількість школярів в області налічує 197200 тисяч, з них: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 2500 осіб; дітей з обмеженими фізичними можливостями – 920; дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей – 8400; дітей, які мають статус постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи – 690; дітей загиблих військовослужбовців та працівників органів внутрішніх справ – 22 дитини; дітей, які перебувають на диспансерному обліку – 7400; дітей з девіантною поведінкою – 722; талановитих та обдарованих дітей – 3200.

Враховуючи зверненнями громадських організацій, які опікуються дітьми, хворими на цукровий діабет, управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації під фаховим супроводом управління охорони здоров'я планує створити базовий оздоровчий заклад для зазначеної категорії дітей.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді