Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стан автодоріг у регіоні має відповідати високому рівню його економічного розвитку

18 квітня 2007 - 15:34

Він відзначив, що у порівнянні з іншими регіонами, на нашій території, завдяки ефективній роботі Служби автомобільних доріг, Запорізького облавтодору, структурних підрозділів ОДА проїжджа частина транспортних артерій державного значення все ж зберігається згідно встановлених норм і стандартів. Разом з тим, стан автодоріг (збудованих здебільшого ще у 70-80-х роках минулого століття) в регіоні має відповідати високому рівню його економічного розвитку. Тобто, шляхи – візитну картку території, що є промисловим лідером країни, – необхідно оновити, розчистити придорожні смуги, прибрати з них сміття та залишки буревію, поліпшити не тільки їх зовнішній вигляд, але й покращити безпеку пересування.

- Гості, що прибувають у нашу область, або просто минають її, проїжджаючи в інші регіони, повинні вже за шелестом коліс на своїх авто по нашому асфальту відчувати, які зручні та комфортабельні наші дороги, - пожартував Олександр Бережний.

Він також зауважив, що утримання автошляхів у належному стані потребує не тільки серйозних капіталовкладень, але ж і прискіпливої уваги органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Йдеться і про виділення певних коштів з державного та місцевих бюджетів та позабюджетних фондів, і про організацію громадських робіт, акцій «День довкілля», суботників з прибирання придорожніх смуг на в'їзді у міста і села області.

Також перший заступник голови ОДА дав доручення відповідним службам впровадити заходи з упорядкування придорожньої стихійної торгівлі, смітників, сміттєзвалищ у відповідності до санітарних та екологічних норм.

 

Управління інформації і зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді