Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«У інвесторів не просимо гроші, а пропонуємо поділитись своїм успіхом»

17 квітня 2007 - 14:39

Про сталу тенденцію зростання зовнішньоторговельного обороту, збільшення обсягів іноземних інвестицій, ефективність інтеграційних процесів щодо залучення регіону до європейської та світової спільноти інформував журналістів на традиційному брифінгу в облдержадміністрації начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Вадим Міщанин.

Зокрема, йшлося про просування на міжнародному рівні бренду «Запорізька область – регіон можливостей» з метою залучення в регіональну економіку ефективних іноземних інвесторів. Тому була розроблена і нині впроваджується програма із забезпечення інвестиційної привабливості краю, створюється інвестиційно сприятливий клімат в регіоні.

-У інвесторів ми не просимо гроші, – наголосив Вадим Міщанин, – а пропонуємо їм поділитися своїм успіхом. Також фахівці управління забезпечують повний комплекс заходів із супроводження інвестиційних проектів з моменту їх зародження до повної реалізації для убезпечення їх від можливих ризиків.

Начальник управління відмітив позитивний результат: станом на 1 січня 2007 року загальний обсяг іноземних інвестицій в економіку області склав 624,38 млн. доларів США, що майже на 11% перевищило показник попереднього періоду. Таким чином наша область є лідером в Україні по залученню прямих іноземних інвестицій, бо в нашій економіці працює майже 3% вкладеного в Україну прямого іноземного капіталу.

На брифінгу також йшлося і про підготовку до святкування Дня Європи в Україні, який припадає на третю суботу травня.

- Хоча цього року Запоріжжя, згідно ротації міст, не потрапило в акційну програму Єврокомісії з проведення цього заходу (щороку акції під патронатом Єврокомісії проходять у трьох містах України), ми святкуватимемо цей день не менш яскраво, ніж торік, – зазначив Вадим Міщанин. Він повідомив, що в рамках програми святкування в Запоріжжі традиційно працюватиме наметове «Європейське містечко», відбуватимуться концерти творчих колективів, конкурс дитячого малюнка «Європа очима дітей», у вузах пройдуть «круглі столи» за тематикою євроінтеграції України.

(Звіт про результати роботи управління див. у доданому файлі).

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

(.doc, 37Kb)

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді