Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Губернатор підтримав Міжнародний фестиваль духовного співу

11 квітня 2007 - 09:41

На прес-конференції у Запорізькій єпархії УПЦ, у ході якої анонсувалося проведення в Запоріжжі III Міжнародного фестивалю духовного співу, начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Лариса Сізінцова повідомила, що голова ОДА Євген Червоненко щиро підтримав цей захід. Його організаторами виступили управління культури і туризму ОДА, Запорізька єпархія УПЦ, обласна філармонія, обласний методичний центр культури і мистецтв за підтримки облдержадміністрації.

Спрямований на відродження духовності, загалом, і кращих традицій духовної класичної і сучасної хорової музики, зокрема, фестиваль об'єднає близько 900 учасників професійних, самодіяльних, фольклорних, церковних, учбових хорових колективів і вокальних ансамблів з багатьох куточків України. За словами організаторів, до участі у цьому співочому форумі запрошено творчі колективи з Хорватії, Чорногорії, Болгарії.

- У Запоріжжі вперше реалізується широкомасштабний проект хорового мистецтва, - підкреслила Лариса Сізінцова. Доречно повідомити, що на фестивалі відбудеться прем'єра музичного твору запорізького композитора Ігоря Шияна. Організатори запрошують запоріжців завітати на конкурсні програми, які проходитимуть у концертному залі обласної філармонії з 18 по 20 квітня. Слухачів чекає багато приємних сюрпризів. Вхід вільний.

Урочисте відкриття фестивалю заплановано на 18 квітня о 17.00. Гала-концерт переможців і церемонія урочистого закриття фестивалю відбудуться 20 квітня о 18.00.

 

 

Управління інформації і зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді