Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

У театрі імені В.Магара – грандіозна історична прем’єра

28 березня 2016 - 13:10

У театрі імені В.Магара – грандіозна історична прем’єра

До Міжнародного дня театру Запорізький академічний обласний український музично-драматичний театр імені В.Магара подарував своєму глядачеві прем’єру – історичну виставу Богдана Лепкого «Гетьман Мазепа» (інсценізація заслуженого діяча мистецтв України Євгена Головатюка).

На думку театральної громадськості, цей спектакль увійде в історію як самого театру і міста Запоріжжя, а й загалом України, адже в ньому втілилися головні якості театрального мистецтва, сила духу, висока акторська майстерність, патріотизм і стильність.

У «Гетьмані Мазепі» на високому рівні виконані сценографія, історичні костюми (художником-постановником виступила Ірина Кохан, музичне оформлення Наталії Боєвої).

У спектаклі показана історична і культурна міць Запоріжжя, Січі і Хортиці, козацька звитяга, яку майстерно передали яскраві акторські образи. «Гетьман Мазепа» - розповідь про останні роки Мазепи, в яких були і радість, і горе, і зрада Кочубея, і кохання до його доньки Мотрі, і ще багато зворушливих моментів, які дійсно довели глядачів до сліз…

Головну роль – роль Мазепи виконує заслужений артист України Микола Коновалов. У виставі також зайняті народні артисти України Іван Смолій, Оксана Туріянська, Любов Матвіїшина, Юрій Бакум, Олександр Гапон, Владилен Попудренко, заслужені артисти України Ніна Шинкарук, Алла Анзіна, Алла Карпенко, Світлана Бобир, Анатолій Сиротенко, Валентина Косташ, артисти драми і балету (балетмейстер-постановник заслужена артистка Тетяна Астаф’єва).

Читайте також