Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

25-річчя Незалежності України повинно пройти на високому рівні

23 березня 2016 - 15:39

У Департаменті культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації відбулася нарада щодо підготовки 25-ї річниці Незалежності України.

Як акцентував директор Департаменту Владислав Мороко, наша держава відзначає такі непересічні дати, як 25-та річниця Незалежності України і 20-та річниця Конституції України.

-      Ми заздалегідь думаємо над тим, як відзначити ці дати на належному рівні, гідно провести культурно-мистецькі заходи – як центральні, так і по районах, - говорив Владислав Валерійович. – Проект плану заходів уже розроблено. З-поміж інших культурно-мистецьких подій, які приурочені до Дня Незалежності, ключовими є ландшафтне дійство «Запорожець за Дунаєм», розроблене Запорізькою обласною філармонією, спектакль «Мамай» у театрі імені В.Магара, фестиваль «Покрова на Хортиці» та інші.

Посадовець попрохав від учасників наради (а це представники установ закладів культури області та громадські активісти) найближчим часом надати до Департаменту пропозиції по плану зазначених святкових заходів і розроблені сценарії. До того ж, вирішено створити офіційну групу по святкуваннях у «Фейсбуці».

Діячі культури запропонували декілька цікавих заходів, серед яких цікаві спектаклі за творами Лесі Українки, події, які б розповідали про перебування свого часу Тараса Шевченка на Хортиці, урочиста відправка бійців на службу, виставка воєнної техніки, відкриття меморіальних знаків полеглим захисникам Батьківщини і багато інших.

У нараді взяв участь народний депутат України Ігор Артюшенко, який зазначив:

-      У нас можуть бути різні політичні погляди, різні переконання, але країна одна і прапор теж один – жовто-блакитний прапор України. Тому святкування повинні бути проведеними на високому організаційному рівні. Для цього і влада, і громадські організації, і депутатський корпус консолідують зусилля.

Читайте також