Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Василь Джарти: «Якщо будемо економити на екології, нікому буде працювати на економіку»

20 березня 2007 - 17:56

Під час відвідин запорізьких підприємств київських гостей супроводжував голова облдержадміністрації Євген Червоненко.

Для ознайомлення були обрані три підприємства – центральні очисні споруди №1 (роботи по реконструкції першої технологічної лінії за планом повинні були завершитись першого лютого 2007 року. На сьогодні об'єкт готовий до експлуатації на 80%.); проблемне у плані модернізації виробничого процесу ВАТ «Комбінат «Запоріжсталь» (половина шкідливих викидів в атмосферу міста належить комбінату); і як показове підприємство, яке займається вирішенням екологічних проблем – ВАТ «Запоріжкокс» (тут, наприклад, викидів виробничих вод в Дніпро не відбувається взагалі).

В облдержадміністрації Міністр провів робочу нараду з керівниками виконавчих органів влади, підприємств, міськими головами екологічно проблемних територій.

Голова облдержадміністрації у своєму виступі наголосив, що у регіоні функціонує 177 підприємств, які за рік викидають в атмосферу до 260 тисяч тонн шкідливих речовин. Від цього в області гостро стоїть проблема охорони здоров'я запоріжців. «Вона є не просто гострою, а критичною», – зазначив Є. Червоненко. Як керівник області, він задоволений тим, що його пропозиції підтримали в урядових структурах. Зокрема, Міністр Василь Джарти, народні депутати України мають намір до кінця року змінити законодавчі акти щодо посилення штрафних санкцій до тих підприємств-забруднювачів, які ігнорують природоохоронне законодавство. «Штрафні санкції треба зробити такими, щоб підприємствам було вигідніше використовувати екологічно безпечні технології, аніж платити штрафи», – наголосив Міністр охорони навколишнього природного середовища.

Після наради Василь Джарти та Євген Червоненко відповіли на запитання журналістів.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн