Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Танці рідного краю»

19 березня 2007 - 18:04

У рамках відзначення Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва відбулась презентація книги хореографа, викладача – методиста вищої категорії Мелітопольського училища культури Віктора Чміля “Танці Запорізького краю”, яка присвячена 100-річчю від дня народження відомого запорізького хореографа-фольклориста Захара Микитовича Сизоненка. У заході взяли участь провідні хореографи області, керівники аматорських колективів народного танцю.

Відкрила презентацію начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Лариса Сізінцова Вона, зокрема, зазначила, що “Танці Запорізького краю ” – це багатий інформаційно-пізнавальний матеріал, який несе в собі скарб та багатство української душі. Феномен творчості Віктора Анатолійовича – у поєднанні його індивідуального бачення, таланту і знання народних танців, любов до рідного краю, відданість своїй справі.

Також висловлено вдячність Віктору Анатолійовичу за створену книгу, яка допоможе постановникам і виконавцям народних танців оволодіти автентичним матеріалом, зберегти його природу, своєрідний стиль, малюнок, враховуючи місцеві побутові особливості.

Автор розповів, що у першій частині збірника – спогади про життя і творчу діяльність фольклориста З.М.Сизоненка; у другій, основній частині, підібрано зі спеціальної літератури та архівних записів Захара Сизоненка надзвичайно цінний фольклорний матеріал, систематизовано і методично описано понад тридцять танців, що побутували на Запоріжжі.

Зі спогадами про Захара Микитовича виступили заслужені працівники культури України Борис Львович Барський та Валентина Сергіївна Чаюха, які працювали разом з метром народної хореографії.

Видання книги здійснено за підтримки управління культури і туризму облдержадміністрації, обласного центру народної творчості, Запорізького обласного відділення Українського фонду культури та Мелітопольського училища культури.

У подарунок книгу одержали керівники народних хореографічних колективів, які можуть використати її як практичний посібник у своїй роботі, та центральні бібліотеки області.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн