Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Всеукраїнський турнір юних математиків урочисто відкрився на славетній Хортиці

27 жовтня 2015 - 13:27

Урочисте відкриття фінального етапу ХVІІІ Всеукраїнського учнівського турніру юних математиків імені професора М.Й. Ядренка, організаторами якого є Міністерство освіти і науки України, Департамент освіти і науки облдержадміністрації та Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, відбулося на базі комунального закладу «Хортицький національний навчально-реабілітаційний багатопрофільний центр».

На Хортицю з’їхалися юні математики майже з усіх куточків України – 19 команд з 12 областей: Волинської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Івано-Франківської, Львівської, Миколаївської, Рівненської, Харківської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької

Учасників і гостей престижного математичного форуму з його відкриттям привітала директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, голова оргкомітету турніру Тетяна Озерова. Посадовець зазначила, що завжди гостинне Запоріжжя сприятиме тому, щоб кожен з учасників мав усі необхідні умови для успішної участі в турнірі, вияву своїх знань і талантів.

- Ми подбали про те, щоб розташувати учасників на славетному острові Хортиця, який вважається особливим місцем в Україні, де людина духовно очищується, оновлюється і збагачується, - підкреслила директор Департаменту.

Також щиро вітав юних математиків професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доктор фізико-математичних наук, Заслужений вчитель України, заступник голови журі турніру Вадим Радченко. Учнівські художні колективи Хортицького національного навчально-реабілітаційного багатопрофільного центру та Запорізького навчально-виховного комплексу «Запорізька Січ» подарували учасникам святковий концерт.

Програма математичного турніру є дуже насиченою, проте нею передбачені не лише інтелектуальні змагання, а і знайомство з історичним минулим і сьогоденням області - відвідування музею історії запорозького козацтва, меморіального комплексу «Запорізька Січ», козацького театру.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 21.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 8 населених пунктах Запорізької області.

Розпочала роботу урядова «гаряча лінія» з питань енергетики – «СТРУМ»

До 5 тисяч документів за день зможуть оцифровувати в Запорізькому обласному архіві

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 20.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 362 удари по 9 населених пунктах Запорізької області

Відкрито можливість подання заяв для вступу на бакалавра

Відбудова зруйнованих будинків в Запоріжжі: ухвалено рішення Уряду

Вже сьогодні в графіках немає чотирьох черг одночасно. Сподіваємося, що надалі буде легше, – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко про погодинні відключення електропостачання у регіоні

Отримати грант на навчання можна буде через Дію: Уряд ухвалив постанову

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.07.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.07.2024