Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Об’єкти інфраструктури вибірково та несподівано перевірять на готовність до зими

30 вересня 2015 - 16:47

Об’єкти інфраструктури вибірково та несподівано перевірять на готовність до зими

Про проведення перевірок готовності об’єктів інфраструктури та загалом територій до зими попередив директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Петро Чуктуров під час селекторного засідання обласної комісії з питань підготовки до забезпечення сталого проходження опалювального сезону. Перевірки розпочнуться вже наступного тижня, адже згідно з графіками на 1 жовтня території повинні бути повністю готові до опалювального сезону.

Станом на сьогодні території відзвітували про повну готовність об’єктів соціальної сфери: дитячих садків, шкіл та лікарень. Житловий фонд підготовлений на 99,8%, якщо виходити з актів та паспортів готовності, адже їх надали не всі. Питання з цього приводу були адресовані, зокрема, Кам’янсько-Дніпровському району, Запоріжжю та Бердянську.

Готовність котелень складає 98,1%. Водопровідно-каналізаційні мережі готові на 85,2%. Найгірша ситуація у Токмацькому, Михайлівському, Запорізькому районах і Мелітополі.

Триває й підготовка до зими снігоприбиральної техніки. Станом на сьогодні підготовлено 202 одиниці, а також придбано 32,3 тис. тонн суміші для посипання доріг.

Також під час селекторного засідання було розглянуто стан оформлення субсидій як важливого чинника, що впливає на стан розрахунків за житлово-комунальні послуги. На сьогодні за субсидіями звернулися 62% родин від мінімального прогнозу. Це – 144,9 тис., що майже у вісім разів більше, ніж  торік. Як і очікувалося, кількість звернень зростає з наближенням опалювального сезону. Так, за останній тиждень до органів соцзахисту звернулися понад 9 тис. родин. Проте під час засідання було зазначено, що потрібно активізувати роз’яснювальну роботу з населенням щодо субсидій.

Крім того, учасники селекторного засідання розглянули питання розрахунків за природний газ та стан погашення заборгованості по різниці в тарифах.

Як повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Петро Чуктуров, тепер обласна комісія з питань підготовки до забезпечення сталого проходження опалювального сезону буде збиратися у селекторному режимі  щотижнево.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 21.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 8 населених пунктах Запорізької області.

Розпочала роботу урядова «гаряча лінія» з питань енергетики – «СТРУМ»

До 5 тисяч документів за день зможуть оцифровувати в Запорізькому обласному архіві

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 20.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 362 удари по 9 населених пунктах Запорізької області

Відкрито можливість подання заяв для вступу на бакалавра

Відбудова зруйнованих будинків в Запоріжжі: ухвалено рішення Уряду

Вже сьогодні в графіках немає чотирьох черг одночасно. Сподіваємося, що надалі буде легше, – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко про погодинні відключення електропостачання у регіоні

Отримати грант на навчання можна буде через Дію: Уряд ухвалив постанову

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.07.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.07.2024