Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

21 вересня Вірменія відзначає День незалежності

22 вересня 2015 - 16:25

21 вересня Вірменія відзначає День незалежності

21 вересня Вірменія відзначає День незалежності. Саме в цей день у 1991 році було проведено референдум про вихід зі складу СРСР і створення незалежної держави Вірменія. 99 % громадян, що володіли правом голосу, відповіли на це питання ствердно.

Цей день Спілка вірмен Запорізької області на чолі з головою організації Михайлом Павловим відзначила святковим концертом «Ми – діти твої, Вірменія», який пройшов у БК ім. Т. Шевченка м. Запоріжжя.

Зі святом гостей привітали представники Запорізької міської ради, обласної державної адміністрації, національно-культурних товариств та релігійних конфесій. Зокрема директор Департаменту культури, туризму, національності та релігій ОДА Владислав Мороко відзначив, що українці та вірмени мають багато спільного - наші народи намагалися винищити - Геноцид вірмен та Голодомор українців є жахливими сторінками історії.

Вірмени та українці разом в 90-х на уламках радянської імперії відновили свої держави, що мають тисячолітню історію. Зі зброєю у руках відстоювали незалежність - і знаємо її справжню ціну. Вірменин, Герой України Сергій Нігоян віддав своє життя на Майдані, довівши що наші народи неможливо підкорити і свобода є найвищою цінністю. 

Читайте також