Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Національний заповідник «Хортиця» відзначив 50-річний ювілей

22 вересня 2015 - 15:20

Національний заповідник «Хортиця» відзначив 50-річний ювілей

18 вересня 2015 року Національний заповідник «Хортиця» відзначив 50-річний ювілей. Зважаючи на природну та археологічну унікальність острова та з метою здійснення державної охорони і збереження його цілісності постановою Ради Міністрів Української РСР від 18.09.1965 № 911 «Про увічнення пам’ятних місць, зв’язаних з історією запорозького козацтва» о. Хортиця було оголошено державним історико-культурним заповідником.

Зі святом колектив заповідника поздоровили заступник голови обласної державної адміністрації Гугнін Е.А., директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Мороко В.В.

Представники керівництва області подякували співробітникам заповідника за наукові досягнення і громадську позицію, а також вручили нагороди обласної державної адміністрації.

У вітальному слові до учасників та гостей заходу Едуард Гугнін відзначив: «Національний заповідник «Хортиця» є одним з головних осередків дослідження, відродження та збереження пам’яток історії запорозького козацтва! Своєю плідною діяльністю по збереженню та популяризації національного культурного надбання Ви духовно збагачуєте наших сучасників, залишаючи нащадкам створені віками історичні цінності. Бажаю вам нових творчих здобутків, яскравих злетів наукової думки та подальшої плідної співпраці в ім’я процвітання Запоріжжя та України!»

Читайте також