Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Про прес-конференцію та відкриття виставки «Воїн крізь віки»

10 серпня 2015 - 16:55

10 серпня 2015 року в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відбулася прес-конференція з приводу відкриття виставки «Воїн крізь віки».

Як повідомлялося раніше, ця виставка була презентована в Історико-культурному комплексі «Запорозька Січ» у липні п.р. і викликала значний інтерес серед відвідувачів. Тому було вирішено продовжити експонування виставки в обласному краєзнавчому музеї.

У прес-конференції взяли участь директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко; керівник ГО «Запорізький медіа-центр», організатор виставки в м. Запоріжжя Тетяна Орлова; представники національного заповідника «Хортиця» Сергій Дударенко і В’ячеслав Зайцев; директор Запорізького обласного краєзнавчого музею Георгій Шаповалов.

Директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко наголосив, що історія України, становлення її державності налічує тисячоліття. Наші військові сьогодні гідні славного імені своїх пращурів. Як пропозицію, порекомендував доповнити виставку матеріалами з історії махновського руху і організувати пересувні виставки, які будуть мати можливість переглянути усі мешканці Запорізької області.

В експозиції представлена трансформація українського війська з часів Київської Русі і до сьогодення (Київська Русь, Галицько-Волинська Русь, Литовсько-Польська доба, Козаччина, Гетьманщина, Перша світова війна, Визвольні змагання, Друга світова війна, війна в Афганістані та АТО).

Виставка проходить під патронатом Міністерства оборони України. Автори проекту – фотограф Ганна Сенік і історик Микола Балабан. В процесі роботи над проектом було проведено понад 12 фотосесій з реконструкціями воїнів різних історичних епох. В якості консультантів та моделей у проекті брали участь історики, поети, військовослужбовці та інші.

Учасники заходу мали можливість переглянути відео-презентацію створення проекту «Воїн крізь віки».

Читайте також