Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Безпека запоріжців – пріоритетне завдання для влади

24 липня 2015 - 16:49

Безпека запоріжців – пріоритетне завдання для влади

На цьому наголосив голова облдержадміністрації Григорій Самардак під час прес-конференції, на якій підбив підсумки своєї роботи за 100 днів, у тому числі щодо посилення безпеки області. Першочерговим завданням, як і раніше, залишається зведення 23 зовнішніх оборонних споруд у зоні АТО.  Нині тільки два регіони - Харківський та Запорізький - будують фортифікаційні споруди на першій лінії оборони. Проте робота гальмувалася через несприятливі погодні умови протягом червня-липня, а також небажання будівельників працювати в умовах обстрілів.

-  Перед початком зведення було запрошено чимало будівельних компаній, проте вони не проявили комерційного зацікавлення та бажання працювати в таких умовах. Тож спільними зусиллями з керівництвом районів були створені будівельні бригади з жителів регіону. Я пишаюсь запоріжцями, які, незважаючи на постійні обстріли, продовжують нелегку працю, - підкреслив Григорій Самардак.  

Крім цього, для посилення охорони області нині встановлюються 20 відеокамер, що дозволить стежити за кордонами 24 годи на добу. Не меншу увагу приділено збереженню порядку в межах регіону. Так, свого часу на Раді оборони області було прийнято рішення про захист найважливіших режимних об’єктів від можливих терористичних загроз. До цього переліку увійшли  підприємства, що працюють з небезпечними речовинами, залізничні переїзди, в тому числі і мости. На жаль, запорізькі довгобуди – мостові переходи через Дніпро – до цього списку не входять.

- 17-18 липня було встановлено факти розграбування мостів: знищення опалубки та розбирання не основної частини мосту. Правоохоронні органи провели заходи із затримки порушників та арешту їхньої техніки. Хочу нагадати, що недобудовані мости знаходяться на балансі Служби автомобільних доріг і охорону об’єктів забезпечує саме відомство, а не військові. Адже з точки зору терористичної загрози мости навантаження не несуть. Стосовно ж можливості поновлення будівництва – у Верховній Раді створено тимчасову слідчу комісію, яка і відповість на це питання, - зазначив голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

Окремий пункт безпеки Запоріжжя – охорона відомчих будівель. Так, згідно з паспортом антитерористичної охорони та рішення Ради оборони області навколо будівлі обласної ради були встановлені додаткові секції огорожі. Вони монтувалися з боків і були передбачені як огородження стоянки службових автомобілів, куди не входять відвідувачі. Раніше вже була впроваджена єдина система пропускного режиму і встановлено металодетектори.

- Будівля №1 у регіоні – це приміщення Запорізької обласної ради. Тут працює багато людей,  щодня до них приходить чимало відвідувачів. Ще рік тому в цих коридорах можна було зустріти озброєних людей, чиї обличчя захищали маски. Тож, аби всі, хто знаходиться в обласній раді та облдержадміністрації відчували себе у безпеці, було вжито додаткові заходи з охорони, - пояснив голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

Очільник області також нагадав, що  окрему увагу приділяється проведенню шостої черги мобілізації. Всі проблеми, які виникають,  щотижня розглядаються на Раді оборони. Нині найбільше скарг стосується проведення медичного обстеження військовозобов’язаних, тож саме в цьому напрямку і планується посилення роботи.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 880-го дня війни

У Держприкордонслужбі чекають на вмотивованих військовослужбовців

Уряд та обласна влада спільно працюють над вирішенням нагальних проблем регіону

У Запоріжжі проведуть форум з працевлаштування «Кар’єрний старт. Нові можливості для молоді»

Електронне бронювання працівників через Дію: як це працює

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 22.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 450 ударів по 8 населених пунктах Запорізької області.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 21.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 8 населених пунктах Запорізької області.

Розпочала роботу урядова «гаряча лінія» з питань енергетики – «СТРУМ»

До 5 тисяч документів за день зможуть оцифровувати в Запорізькому обласному архіві

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 20.07.2024