Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Територіям рекомендовано забезпечувати цивільний захист за прикладом Бердянська

24 липня 2015 - 16:22

Комісія Держслужби з надзвичайних ситуацій України завершила  проведення комплексної перевірки реалізації заходів державної політики у сфері цивільного захисту населення, запобігання надзвичайним ситуаціям, готовності органів управління та сил реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру, якою були охоплені всі території області.  В облдержадміністрації відбулося підбиття підсумків 10-денної роботи комісії.

- Від того, яким чином ми готові до попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, залежить життя наших громадян. Звичайно, і органи влади, і рятувальні підрозділи та служби цивільного захисту проводять значну роботу, є у нас результати. Згадати хоча б злагоджену роботу з подолання наслідків минулорічного буревію. Але є й недоліки, комісія на них вказала.  Тож усі ланки територіальної системи цивільного захисту повинні якнайшвидше їх усунути, - наголосив, відкриваючи захід, голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

Голова комісії – заступник голови ДСНС України Олег Авер’янов у свою чергу відзначив, що головною метою перевірки було максимально об’єктивно оцінити стан цивільного захисту та готовності служб, виявити недоліки та надати допомогу у їх усуненні. При цьому зауважив, що значна частина недоліків була виправлена буквально у ході перевірки. Найбільше зауважень комісія висловила щодо незадовільного стану захисних споруд. Це має об’єктивні причини, оскільки багато таких  об’єктів перебуває у приватній власності, а їх власники не завжди відповідальні. Тим не менше, місцеві органи влади та відповідні служби мають з ними працювати.

Але є й позитивні результати. Як приклад належної роботи у забезпеченні цивільного захисту посадовець назвав місто Бердянськ і порадив керівникам інших територій запозичувати їх досвід.

- Всі перевірені території і об’єкти отримали приписи, до яких слід поставитися відповідально. Особливо з урахуванням того,  що область є пограничною із зоною бойових дій. Усі вказані недоліки мають бути усунуті. Рівно через рік ми проведемо контрольну перевірку, - повідомив Олег Авер’янов.

Учасники наради заслухали керівників низки територій та підприємств, де виявлено найбільше недоліків, зокрема міста Токмак,  Токмацького та Бердянського районів.

Підводячи риску, голова облдержадміністрації  Григорій  Самардак доручив керівникам органів місцевої влади та відповідних служб вивчити всі об’єктивні та суб’єктивні причини недоліків, що сприятиме їх усуненню, та особливо наголосив на відповідальності за життя людей.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 880-го дня війни

У Держприкордонслужбі чекають на вмотивованих військовослужбовців

Уряд та обласна влада спільно працюють над вирішенням нагальних проблем регіону

У Запоріжжі проведуть форум з працевлаштування «Кар’єрний старт. Нові можливості для молоді»

Електронне бронювання працівників через Дію: як це працює

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 22.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 450 ударів по 8 населених пунктах Запорізької області.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 21.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 8 населених пунктах Запорізької області.

Розпочала роботу урядова «гаряча лінія» з питань енергетики – «СТРУМ»

До 5 тисяч документів за день зможуть оцифровувати в Запорізькому обласному архіві

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 20.07.2024